''Eroul'' Mans Zelmerlow, câștigător


Finala Eurovision 2015 s-a deschis, în aplauzele publicului din sala Wiener Stadthalle, cu o trecere în revistă a tuturor câştigătorilor celor 59 de ediţii. De asemenea, a fost făcută o frumoasă prezentare a ţarei-gazdă, Austria, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“.  

Tot în aplauzele şi ovaţiile publicului şi-a făcut apariţia Conchita Wurst, care a fost acompaniată de Orchestra din Viena şi de un cor de copii, în timp ce a „zburat“ deasupra publicului prezent la finala Eurovision 2015. 

Gazdele show-ului, Alice, Arabella şi Mirjam, au avut la rândul lor un moment muzical, imnul celei de-a 60-a ediţii a prestigiosului concurs Eurovision, prin care au pus în valoare sloganul Eurovision 2015, „Bilding bridges“ (a construi poduri, legături - n.red.). Astfel, organizatorii austrieci şi-au propus ca Eurovision 2015 să fie o sărbătoare a toleranţei, a acceptanţei şi a diversităţii. 


Suedia castiga detasat a 60-a editie a concursului. UPDATE: Romania, locul 13, in urma modificarii clasamentului Eurovision. 


Un produs Blogger.