Documentar aniversar “Rokolectiv 10 years”


După 10 ani și peste 250 de artiști, a ajuns să fie, în prezent, cel mai mare festival de muzică electronică și arte conexe din România. La sfârșitul lunii aprilie, Rokolectiv a aniversat un deceniu de performance-uri memorabile pe scena din cadrul Muzeului Național de Artă Contemporană.

La ceas aniversar, burn prezintă documentarul “Rokolectiv 10 years”, un review al celor 10 ani de festival în care artiștii, oamenii din spatele scenei și organizatorii explică cum au ajuns de la un simplu experiment, la un festival care a luat o amploare tot mai mare de la an la an.

Petrecerile de la MNAC au întrunit peste 250 de artiști de-a lungul anilor. Deși puțină lume știe, nume precum Matias Aguayo sau Disclosure au mixat în clădirea Parlamentului înainte ca numele lor să explodeze și să ajungă să performeze în fața unui public de mii de oameni.

Anul acesta, Rokolectiv a avut ca temă duală orientul și feminitatea. Gazelle Twin (UK), Lena Willikens (DE) și Borusiade (RO), Islam Chipsy feat. EEK (EG), Aïsha Devi (CH),  DJ Firmeza (AO/PL) sunt doar câțiva dintre artiștii care au performat pe scena festivalului, ce a avut loc între 23 și 26 aprilie la MNAC și la Halele Carol din Capitală.

“Rokolectiv 10 years” a fost regizat de Matei Mocanu.
“Documentarul 'Rokolectiv 10 Years' vine ca o concluzie după 10 ani de muzică electronică underground, un documentar care celebrează diversitatea, experimentul, cultura DJului și a VJului, performance-ul și conceptul, party-ul și after party-ul.Când burn mi-a oferit șansa să realizez acest documentar, am știut că provocarea cea mai mare este să condensezi 10 ani de lucruri cool care s-au întâmplat la Roko în 10 minute de film.” , declară Matei Mocanu.
Un produs Blogger.