TIFF 2015: "Umbre", filme șoc și drame întunecate


Răzbunări, drame psihologice, parodii SF și abordări neașteptate ale horror-ului, thriller-ului, western-ului sau filmului polițist se regăsesc și anul acesta în cele mai „întunecate” secțiuni la TIFF: Umbre / Shadows și Fără limită / No Limit. Pentru prima dată, poveștile din Umbre-Scurtmetraj / Shadows Shorts nu vor mai rula înaintea filmelor din competiție, ci în calupuri separate. Spectatorii se vor delecta cu 12 titluri atent selectate sub umbrela „Everyone dies. Fast”.

Filmele din Shadows Shorts sunt „cerebrale, profunde, întunecate ca poveste, însă nu vor lipsi și unele care vor amuza, cum ar fi Pădurea neagră / El bosque negro și Copilul vădit / The Obvious Child”, după cum declară selecționerul Mihai Mitrică. De la scurtmetrajul excelent al renumitului scenarist și regizor mexican Guillermo Arriaga, Accidentul / Broken Night, până la filmul mut norvegian Secerătoarea / Autumn Harvest, o odisee în alb-negru a halucinațiilor unui marinar din nordul îndepărtat la supranaturalul și foarte originalul Stomacul / The Stomach, despre cum se comunică cu lumea de dincolo – filmele din Shadows Shorts sunt mereu surprinzătoare. 


Juriul Shadows Shorts este format din Jose Miguel Beltran Sanchez, directorul Festivalului de Film Horror de la San Sebastian, Stig Frode Henriksen, actor în horror-ul norvegian Dead Snow, și artistul maghiar Gyula Havancsák. Agenția GAV semnează campania de imagine a secțiunii.

Un produs Blogger.