România s-a înscris la Eurovision 2016


Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat înscrierea României la concursul internaţional muzical Eurovision 2016, care va avea loc la Stockholm, Suedia. 

Hotărârea Consiliului de Administraţie privind concursul Eurovision 2016: 

„În îndeplinirea atribuţiei conferite de Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare În considerarea Hotărârilor Parlamentului României nr. 16 din 1 aprilie 2014, prin care au fost desemnaţi membrii Consiliului de Administraţie al SRTv şi nr. 25 din 16 iunie 2014, prin care a fost desemnat Preşedintele Consiliului de Administraţie al SRTv Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta HOTĂRÂRE: 

Art. 1 – Se aproba inscrierea Romaniei in vederea participarii la Concursul EUROVISION 2016. Art. 2 – De punerea în aplicare a prezentei hotărâri răspunde Direcţia Programe. Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare“, se arată în hotărârea Consiliului de Administraţie. 

Televiziunea Română trebuie să anunţe când şi unde va avea loc Selecţia Naţională pentru cea de-a 61-a ediţie a concursului muzical Eurovision, care va avea loc la Stockholm (Suedia) datorită faptului că Måns Zelmerlöw a câştigat ediţia din 2015 cu piesa „Heroes“. 

Concursul ar putea avea loc pe 10, 12 şi 14 mai 2016, însă aceste date nu au fost confirmate oficial. La Eurovision 2015, România a fost reprezentată de trupa „Voltaj“, cu piesa „De la capăt/ All Over Again“, care s-a clasat pe locul 15. 
Un produs Blogger.