DJ-ul Markus Schulz renunţă la efectele pirotehnice


DJ-ul german Markus Schulz a anunţat că renunţă la efectele pirothenice din cadrul show-urilor sale după ce a auzit de incendiul care a izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 30 de persoane, iar dintre cele 146 internate în spital, aproximativ 90 se află în stare gravă şi critică.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, muzicianul s-a declarat „foarte afectat de veştile tragice din România“, precizând că „de acum încolo va interzice folosirea oricăror flăcări, artificii mici sau mari“ în show-urile sale. 
„Sunt foarte afectat de veştile tragice din România, unde 27 de tineri au murit şi peste 200 au fost răniţi din cauza unui foc izbucnit la un club. Când ieşi în oraş, cel mai important este să fii în siguranţă. Uneori, cea mai bună experienţă despre scenă se referă la depănarea amintirilor cu prietenii şi familia, în următoarea dimineaţă. Din păcate, evenimentul din Bucureşti este doar un mic exemplu despre ceea ce trebuie schimbat, în spiritul siguranţei. De acum încolo, voi interzice folosirea oricăror flăcări, artificii, mici sau mari, în show-urile mele. Jobul meu este să-i distrez pe alţii, dar muzica depăşeşte ca intensitate orice efect vizual. Încurajez DJ-ii, artiştii, promoter-ii şi patronuri de cluburi să facă la fel. Trebuie să ne asumăm cu toţii responsabilitatea pentru siguranţa fanilor noştri. Condoleanţe pentru familiile celor decedaţi şi putere pentru cei răniţi. Haideţi să ne unim şi să schimbăm totul în mai bine! Cu dragoste, Markus!“, a scris DJ-ul, pe pagina sa de Facebook. 
Amintin că medicii legişti au reuşit să identifice toate persoanele decedate în urma tragediei petrecute vineri noapte, în Clubul Colectiv, ele fiind recunoscute de rude. Între victime este şi un copil de 15 ani. Duminică au mai murit trei femei care se aflau în stare gravă.În prezent, 30 de persoane au fost declarate decedate, printre aceştia numărându-se chitariştii trupei Goodbye To Gravity, Vlad Ţelea (27 de ani) şi Mihai Alexandru.
Un produs Blogger.