UNTOLD a primit titlul de BEST MAJOR EUROPEAN FESTIVAL 2015


UNTOLD aduce pentru prima dată în România marele premiu al prestigioasei competiții europene Festival Awards, fiind desemnat câștigător al celei de-a 7-a ediții, la categoria Best Major Festival. Este pentru prima dată când un festival aflat la  prima ediție câștigă marele premiu.  

Gala de decernare a premiilor a avut loc în 13 ianuarie 2016 în Groningen, Olanda, iar alături de UNTOLD, pe lista de finaliști la categoria Best Major Festival s-au aflat cele mai renumite festivaluri din Europa: Tomorrowland (Belgia), Sziget Festival (Ungaria), Rock Werchter (Belgia), Exit Festival (Serbia), Deichbrand Festival (Germania), Dour Festival (Belgia), Graspop Metal Meeting (Belgia), Mysteryland (Olanda), Pinkpop (Olanda).

Competiția European Festival Awards este singura de acest gen din Europa și locul unde industria de specialitate, organizatorii și festivalurile sunt răsplătite pentru creativitate, viziune, expertiză și efort. Anul acesta, câștigătorii au fost desemnați prin voturile a peste 800.000 de festivalieri din peste 50 de țări și de către un juriu de specialitate.
“Anul 2015 a fost unul excelent pentru industria europeană a festivalurilor în primul rând datorită evenimentelor noi apărute, extrem de reușite și diverse. Procesul de votare de anul acesta a fost mai plin de pasiune ca niciodată, iar festivalurile finaliste conturează un portret extrem de colorat, creativ și vibrant al Europei, de care orice european trebuie să fie mândru.” spune Steve Jenner, Co-Founder & Director European Festival Awards.
 “Best Major Festival este un vis devenit realitate și este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă o premieră ca un festival aflat la prima ediție să câștige acest premiu. Mulțumim tuturor care au crezut în festival încă de la prima ediție, începând de la echipă, parteneri, autorități și nu în ultimul rând fanilor care ne-au susținut să ajungem aici.” spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD. 
“Noi privim titlul de Best Major Festival ca pe o confirmare a impactului proiectului, pozitionând UNTOLD în prima linie a festivalurilor din Europa, alături de Exit Festival, Sziget Festival, Tomorrowland, care au mai primit de-a lungul timpului acest titlu. Incontestabil, acest premiu aduce valoare brandului UNTOLD, însă mai mult decât atât, înseamnă beneficii de imagine pentru orașul Cluj-Napoca și România” spune Adrian Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD. 
Alături de UNTOLD pe lista de câștigători la celelalte categorii se află: 

Best Major European Festival - Untold Festival (Romania)
Best Medium-Sized European Festival - Volt Festival (Ungaria)
Best Small European Festival - Happiness Festival (Germania)
Best New European Festival - Lollapalooza Berlin (Germania)
Best European Festival Line-Up - Sziget Festival (Ungaria)
Best Indoor Festival - Les Transardentes (Belgia)
Artist’s Favourite European Festival - Rock Werchter (Belgia)
Best Newcomer - Hozier
Best Headliner - The Prodigy 
Festival Anthem of the Year - Major Lazer - Lean On
Green Operations Award -  Tollwood Festival (Germania)
Yes Group Health & Safety Innovation - Das Fest (Germania)
Promoter Of The Year - Hörstmann Unternehmensgruppe (Germania)
Coveted award for Excellence & Passion - Chris Kemp
Yourope Lifetime Achievement Award  - Jean-Louis Brossard & Béatrice Macé (Franța)

Un produs Blogger.