2 Headlineri la Electric Castle 2016


Bring Me The Horizon și Bastille întregesc lineup-ul eclectic și fără compromisuri din acest an al Electric Castle Festival.

Bring Me The Horizon (BMTH) vin pentru prima dată în România pentru a arăta că rockul nu se învârte doar în jurul monștrilor sacri ai anilor ’80-90. Cu un sound foarte actual, care îmbină rockul alternativ cu muzica electronică, BMTH sunt văzuți de către presa din Marea Britanie drept una dintre cele mai energice, populare și vizionare trupe din lume. Numărul uriaș de fani, premiile câștigate și recenziile extraordinare ale ultimului album fac din BMTH unul dintre cei mai doriți headliners de către marile festivaluri europene ale anului 2016. “So, let’s sing along a little goddamn louder!”

În doar 3 ani de la lansarea primului album, BASTILLE a reușit să devină una dintre cele mai iubite trupe indie rock la nivel mondial. Au fost No. 1 în UK Album Charts, au primit nominalizări la zeci de premii, au câștigat un Brit Award, au vândut aproape 8 milioane de albume doar în Statele Unite și Marea Britanie, iar melodia „Pompeii” are peste 300 de milioane de vizualizări pe Youtube. O premieră în Transilvania, Bastille completează lista de trupe ce vor urca pe scenele castelului Banffy în 2016 și vor oferi participanților la Electric Castle șansa să fie printre primii oameni din lume ce vor asculta live noul lor album. 

După două decenii de carieră, Dilated Peoples pot fi considerați legende ale hip-hopului mondial.  Au avut colaborări cu Kanye West, Xzibit sau John Legend, iar primul lor album, „The Platform”, este considerat revoluționar pentru hip-hop-ul de pe Coasta de Vest, datorită mesajul nou și diferit pe care l-a transmis. 

Un mister ce nu va fi dezvăluit nici măcar la Electric Castle Festival este Slow Magic. Artistul își definește creația drept „muzică creată de prietenul tău imaginar” și are la activ mai multe albume primite cu foarte mult entuziasm de critici. DJ-ul refuză să-și decline identitatea; aparițiile sale sunt întotdeauna însoțite de o mască ce stilizează un cap de lup multicolor. E modul lui de a obliga publicul să se concentreze pe muzică și pe un show live care merită fiecare minut de atenție.

Paco Osuna și KiNK, două stiluri diferite, primul din zona techno, cel de-al doilea adept house, sunt ambii doi dintre cei mai populari DJ europeni. KiNK a fost desemnat anul trecut cel mai bun DJ de către cititorii revistei Rezident Advisor. Un stil mai eclectic, un amestec de house, garage și jungle, este propunerea MY NU LENG, un show care îl va avea ca invitat special pe Dread MC. După un  lung turneu în cluburile americane pe care l a început în această lună, Kidnap Kid va ajunge la castel pentru a-și prezenta pentru prima oară în România compozițiile, una dintre ele fiind „Best Electronic Song” în 2012, în iTunes.

Când tatăl tău este nimeni altul decât Dave Davies, muzica este prima opțiune în carieră, iar Russ Davies și-a probat cu succes moștenirea genetică. Britanicul va fi prezent în festival drept Cinnamon Chasers, unul din numeroasele nume de scenă pe care le folosește. Tot din Marea Britanie, Jon Kennedy este un nume cu zeci de materiale de succes la activ și o carieră de 16 ani în domeniul muzicii electronicii.

Grimus aniversează anul acesta 10 ani de la lansarea primului album și au ales să sărbătorească și la Electric Castle, alături de fani. Pe lângă ei, organizatorii confirmă noi prezențe românești: Frații Grime, Firma, Diamonds are Forever, Otherside, Yellow, Nopame, Argatu și Satellites.
Un produs Blogger.