Palmares Oscar 2016. Spotlight - Cel mai bun film, DiCaprio în sfârșit premiatCea mai strălucitare noapte a anului din industria cinematografică şi-a desfăşurat a 88-a ediție a Premiilor Oscar la Dolby Theatre din Hollywood - transmisă la noi de la 3.30 a.m. ora României, pe Digi 24 și Digi Film. Cu puţine surprize şi multe emoţii pentru Leonardo Di Caprio, ceremonia a fost punctată de îndemnuri - mai haioase ori mai serioase - legate de egalitatea şanselor la Hollywood, într-o industrie care încă pare să ţină cont de culoarea pielii.

Spotlight şi-a adjudecat premiul cel mare, în detrimentul lui The Revenant, principalul oponent, iar suprizele serii au venit pe partea de efecte vizuale - unde nu a câştigat Star Wars, cum era de aşteptat, ci Ex-Machina, dar şi la categoria actor în rol secundar - unde a fost ales Mark Rylance (Bridge of Spies). Spotlight a mai luat Oscarul şi pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Şase premii Oscar au mers către Mad Max: Fury Road - o consistentă parte a recunoaşterii Academiei pe partea tehnică, îndeosebi.

-preluare Cinemagia.RO-
Un produs Blogger.