10 ani de Twitter. Topul celor mai urmărite vedete


Cu peste 84 de milioane de ”followers” cântăreaţa americană Katy Perry este utilizatoarea de Twitter cu cei mai mulţi abonaţi (84,58 milioane). Ea îl devansează de departe pe preşedintele american, Barack Obama, urmărit de 71,20 de milioane de persoane pe această reţea socială, conform unui top al celor mai influente şi urmărite conturi de pe Twitter, realizat de agenţia France Presse cu ocazia împlinirii la 21 martie a zece ani de la lansarea acestei reţele de socializare. 

Contul lui Obama este depăşit ca număr de followers şi de alte două staruri pop – canadianul Justin Bieber, cu 77,27 milioane de followers, şi interpreta americană Taylor Swift (72,96 milioane).


La jumătatea acestui top zece realizat de France Presse se află site-ul YouTube (60,54 milioane).

Următoarele cinci poziţii sunt ocupate de conturile altor patru artişti şi al reţelei înseşi: Rihanna (57,34 milioane de followers), Lady Gaga (57,18 milioane), Ellen DeGeneres (55,69 milioane), Twitter (53,49 milioane) şi Justin Timberlake (52,76 milioane).

Reţeaua de socializare Twitter sărbătoreşte la 21 martie zece ani de existenţă. Lansat în 2006, Twitter şi-a făcut treptat un loc în viaţa de zi cu zi a oamenilor, cu mesajele sale limitate la 140 de caractere şi cohorta de hashtaguri, devenind un instrument indispensabil pentru jurnalişti, activişti, celebrităţi şi alte categorii.

Primul tweet a fost publicat la 21 martie 2006 pe contul lui Jack Dorsey, cofondator al site-ului de microblogging: ”tocmai mi-am creat Twitter”. Dar acesta a fost un mesaj automat. Dorsey va posta el însuşi primul tweet real aproximativ zece minute mai târziu: „îi invit pe colegi.”

Twitter are 320 de milioane de utilizatori activi recenzaţi în fiecare lună, dintre care 80% pe dispozitive mobile. 254 de milioane sunt din afara Statelor Unite. Un miliard de internauţi urmăresc pagini ce conţin tweet-uri. 

Autor: Ramona Dinu | Data: 21.03.2016 | Imagini: Youtube, KatyMusic
Un produs Blogger.