EuROvision 2016: Ungaria, revelația ESC 2016. Cine este Freddie


Ungaria ataca podiumul cu o piesa care ne invata cum sa luptam cu propriile decizii, sa acceptam intotdeauna adevarul. Pe scurt, "Pionner" este piesa pe care Freddie o va interpreta in prima semifinala ESC 2016. 

FREDDIE, REPREZENTANT UNGARIA

Foto: Freddie alaturi de parinti
Pe numele sau intreg, Fehérvári Gábor Alfréd, artistul s-a nascut in Győr, Ungaria, pe 8 aprilie 1990.  
Este nepotul legendarului fotbalist maghiar, Fehérvári Alfréd (1925-2007), iar ca si studii, artistul a inceput facultatea de economie, insa s-a oprit la mijloc, deoarece chemarea sa era alta.

A lucrat ca si asistent in Győr, a cochetat si el cu fotbalul, in liceu, era capitan de echipa, mai tarziu a facut parte dintr-o trupa, alaturi de un prieten, canta la chitara si participa la diverse spectacole. 

Fehérvári Gábor Alfrèd a urcat oficial pe o scena in cadrul concursului de talente "Rising Star", difuzat de Tv2. A intrat in finala concursului, ocupand locul 4, in competitia muzicala din Ungaria. de remarcat este faptul ca Alfred nu a luat nicio ora de canto inaintea participarii sale la "Rising Star".

Foto: Freddie, "Rising Star"
Imediat dupa participarea la concursul "Rising Star", cantaretul lanseaza primul single, "Mary Joe", o piesa scrisa de Lállay-Saunders András. "Mary Joe" a fost propulsarea sa in lumea muzicii din ungaria. A ocupat de 10 ori podiumul "Petőfi Rádió" (radio popular in randul tinerilor) şi a devenit unul dintre hiturile anului 2015.

In toamna lui 2015, Alfred isi schimba numele de scena in "Freddie", la indemnul prietenilor, ocazie in care lanseaza un nou single, dar in limba maghiara, "Neked nem kellt". Piesa a ocupat de doua ori locul 1 si de 4 ori podiumul "Petőfi Rádió". 

15 Decembrie 2015. Postul de televiziune Duna TV anunta ca Freddie a fost selectat pentru Selectia interna Eurovision cu piesa "Pioneer" (scrisa de Szabó Zé şi Csarnai Borbála). Prima prestatie Live a piesei a avut loc in fata juriului de specialitate, pe 23 ianuarie 2016. Juriul cu ajutorul voturilor telespectatorilor l-au ales câştigãtor şi a mers mai departe în semifinalã. În semifinalã a reuşit iarãşi sã câştige, iar în finala concursului, cu ajutorul punctajului a ajuns în direct între primii 4 unde mulțumitã voturilor telespectatorilor a câştigat concursul național.


Piesa "Pionner" a fost scris special pentru Eurovision, autorii sunt Szabó Zé şi Csarnai Borbála. Szabó Zé a fost convins ca e potrivita pentru Freddie, iar sansele ca el sa reprezinte Ungaria la Eurovision 2016 sunt extrem de mari, motiv pentru care l-a contactat imediat. Se pare ca a avut dreptate. 

Autor: Andrei Didas | Data: 15.03.2016  | Imagini: Duna Tv, Rising Star, Arhiva Personala
Un produs Blogger.