(P) Cluj: Cel mai mare eveniment educațional din România și Europa de Sud-Est


Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educațional din România și Europa de Sud-Est. Anual, RIUF aduce în același loc peste 200 de expozanți din 15 țări şi peste 22.000 de vizitatori. De 12 ani, The Romanian International University Fair (RIUF) aduce în fața tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate (licență, masterat, MBA, doctorat), dar și oportunitatea de a beneficia de consultanță educațională gratuită în cadrul târgului.

Pe 22 martie, cu ocazia celei de-a XVIII-a ediții RIUF, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca devine locul de întâlnire al celor mai importante universități internaționale și al tinerilor interesați de programe de studiu în străinătate.

Peste 65 de universități și instituții de învățământ din Europa, Asia și America s-au pregătit de întâlnirea cu tinerii români, dornici să afle informații despre cele mai bune programe de studiu din România și din străinătate. 

Fond de burse de 3.000.000 de euro în Germania, Marea Britanie și Olanda 

La RIUF vizitatorii au ocazia să afle informații esențiale despre burse și posibilitățile de finanțare ale studiilor în străinătate la nivel de licență și master precum:
Fond de burse de 1.500.000€ de la DAAD pentru licență, master și doctorat;
Burse de la Coventry University doar pentru studenții romani;
Burse de până la £2.500 la University of Greenwich pentru rezultate peste 9 la examentul de Bacalaureat;
Burse de £10.000 la British Council IELTS Awards.

Universități de top din Europa
Ediția de primăvară RIUF aduce în același loc peste 30% dintre universitățile de stat din Anglia, printre care se află și cele clasate în top 100 instituții de învățământ superior din Europa*: 
University of Birmingham - locul 26
The University of Sheffield - locul 28
Vrije Universiteit Brusel – locul 87
University of Nottingham- locul 70
* conform QS World University Rankings 2015 

Cele mai apreciate universităţi din România
Iar  cei decişi să urmeze un program de studiu în România pot interacționa și cu cele mai consacrate universități din ţară. Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Universitatea Româno-Americană, vor putea răspunde la întrebările celor interesați. La acestea se adaugă și singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei - The Entrepreneurship Academy.
Lista completă a expozanților poate fi consultată pe www.riuf.ro/expozanti. 

Consiliere educațională și de orientare în carieră
Pe lângă gama variată de universități prezente, la RIUF poți interacționa cu organizațiile orientate către programele de dezvoltare personală, profesională și către carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. Astfel, pe lângă consilierea educațională, Târgul Internațional de Universități oferă tinerilor români o experiență completă și o imagine de ansamblu asupra parcursului lor profesional.


Peste 14 workshop-uri, seminarii și informații despre fondurile de burse disponibile în Marea Britanie, Germania, USA și Olanda

Vizitatorii interesaţi de un program de studiu în afara României pot participa la peste 14 de workshopuri și sesiuni de discuții cu reprezentanții universităților internaționale pentru a afla mai multe despre oportunitățile de angajare și experiențele altor studenți care au ales să studieze în străinătate. La aceste workshopuri și seminarii pot învăța, printre altele, mai multe despre cum pot obține finanțare în USA, Marea Britanie și Olanda, despre cum îşi pot face un dosar de aplicație perfect,  despre care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a deveni student internațional sau cum pot construi roboți folosind tehnologie de ultimă oră.

Peste 22.000 de elevi și studenți participă anual la RIUF-The Romanian International University Fair
Începând din 2005, peste 22.000 de vizitatori vin în fiecare an la RIUF să se informeze despre oportunitățile educaționale care le sunt accesibile în toată lumea. Peste 6.000 de români aleg să facă pasul în viitor studiind în străinătate, în urma unei conversații directe cu reprezentanții oficiali ai universităților de interes sau dialogând cu studenți sau absolvenți români ai universităților respective.

Autor: Andrei Didas | Data: 21.03.2016 | Imagini: RIUF
Un produs Blogger.