Selecția Națională ESC 2016: Ce ne pregătesc organizatorii


Zoli TOTH Project, Cezar Ouatu, Randi şi Uddi alături de Horia Moculescu vor susţine recitaluri în finala Selecţiei Naţionale. După ce îşi vor încheia vineri seara misiunea în cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului vor surprinde publicul cu show-uri inedite. În calitatea sa de regizor muzical, Alexandra Cepraga va superviza de la pupitrul de sunet recitalurile colegilor din juriu.

„Bărbatul cu rochie”, alias Cezar Ouatu, va intra pentru câteva minute în pielea „femeii cu barbă”.  El va interpreta „Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în 2014 şi recunoaşterea internaţională.

Foto: Pregatirea scenei, sursa: TVR
Pentru seara finalei Eurovision România, Zoli TOTH Project lansează un nou concept de show, „Cocoon”, o premieră atât pentru fanii Eurovision, cât şi pentru publicul larg.
„Am pregătit cu migală acest spectacol în care voi fi împreună cu colegii din Zoli TOTH Project, dar şi cu un invitat special. Avem o muzică total nouă, plină de energie, cântată la instrumente atipice, coregrafie şi efecte speciale gândite tocmai pentru acest moment”, a declarat Zoli Toth, coordonatorul proiectului muzical. Pornind de la noul concept, echipa sa a creat un nou instrument muzical pe care îl vom descoperi în spectacolul de la Baia Mare.„Mă bucur că din postura de concurent am ajuns în cea de jurat la Selecţia Naţională Eurovision, dar, şi mai mult, pentru că voi urca pe scenă, colaborând cu colegii din juriu”, a mai declarat artistul.
În seara finalei, o nouă versiune a melodiei „Vagabondul vieţii mele” se va lipi de sufletul românilor, în urma unei interpretări cu totul inedite şi, cu siguranţă, memorabile: Horia Moculescu, Randi şi Uddi, două generaţii într-un trio surprinzător.
„Am acceptat imediat propunerea lui Randi şi îmi face mare plăcere să îmi reamintesc un cântec ai cărui autori au fost doi dintre cei mai buni prieteni ai mei – Temistocle Popa şi Aurel Storin”, a declarat Horia Moculescu. 
Publicul prezent în Sala Sporturilor de la Baia Mare, dar şi telespectatorii TVR vor fredona împreună cu Vunk melodiile trupei în seara de 4 martie, imediat după încheierea semifinalei. Recitalul băieţilor va fi urmat de cel al lui Jo, în care artista va include şi single-ul „Mesajul meu”.

„Aşa, şi?”, mai spun Cornel, Jo şi Ioana, gazdele Selecţiei Naţionale, care au de gând să uimească publicul cu un moment artistic absolut surprinzător.

Selecţia Naţională Eurovision România 2016 se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare, prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala din 4 martie şi finala din 6 martie.

În semifinală vor concura Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Andra Olteanu, Dream Walkers, Irina Popa, Jukebox, Mihai Băjinaru, Vanotek feat. The Code & Georgian, M I H A I, Florena, Gaşca de acasă, Ovidiu Anton şi Xandra.

Dintre cele 12 piese, şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

Foto: Irina Ioana Baiant si Doru Todorut
În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Show-urile vor fi transmise în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.
Un produs Blogger.