UPDATE: Reacții în urma eliminării României de la Eurovision


Guvernul Romaniei precizeaza ca nu este vina institutiei situatia in care a ajuns TVR si prezenta Romaniei in cadrul Eurovision.

Reprezentantii TVR au fost invitati la Ministerul Finantelor pentru discutii privind datoriile TVR-ului. Se incearca o acoperire a datoriilor televiziunii publice.

"Societatea Naţională de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problemă de concurenţă neloială şi ar fi fost sesizate toate forurile care ţin cont de concurenţă pe plan european. Din păcate nu am găsit soluţia tehnică şi legală, mai ales, dincolo de cea financiară, deci n-am găsit în primul rând soluţia tehnică legală prin care o eventuală plată să poată fi făcută. Ne pare rău să constatăm acest lucru, dar adresa a sosit la noi abia în aceste zile. E o problemă de ani de zile, trebuia rezolvată de ani de zile, sunt datorii de ani de zile şi e cumva inechitabil să fie acuzat acest Guvern de faptul că nu a plătit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„Este regretabil că suntem forţaţi să luăm această decizie. Suntem dezamăgiţi că toate încercările noastre de a rezolva problema au rămas fără răspuns din partea Guvernului României. În săptămânile din urmă, EBU a luat notă de sugestia Ministerului de Finanţe ca TVR să fie plasată în insolvenţă, ceea ce ar duce la o restructurare profundă a televiziunii. EBU este o asociaţie non-profit care reprezintă 73 de servicii de televiziune în 56 de ţări. Îndatorarea continuă a TVR pune în pericol stabilitatea financiară a însăşi EBU”, a declarat Ingrid Deltenre, directoarea generală a EBU.


„În ultima scrisoare către Ministrul Finanţelor Anca Dragu, trimisă pe 15 aprilie, EBU a cerut o plată de 10 milioane de franci elveţieni, până pe 20 aprilie 2016. Uniunea a mai cerut să primească o garanţie bancară necondiţionată şi irevocabilă pentru restul de 6 milioane de franci elveţieni, alături de un plan de plată până la sfârşitul anului. Termenul limită a fost extins până joi, 21 aprilie, însă nu s-a făcut nicio plată”, arată EBU într-un comunicat de presă.


Ovidiu Anton a reactionat pe contul personal vestea eliminarii:

MIHAI TRAISTARIU, REACTIE
Mihai Traistariu: Romania a fost exclusa de la Eurovision din cauza datoriilor prea mari facute de Tvr de-a lungul anilor ! Hm ... Si cand ma gandesc ca eram dispus sa cheltui peste 100.000 de euro pentru show-ul din Suedia, in caz ca Paradisio ar fi castigat. Acum pot spune cu mana pe inima : " Universul lucreaza pentru mine.


Poli Genova (Bulgaria) a reactionat pe Twitter in urma eliminarii Romaniei de la Eurovision:

-stire in curs de actualizare-
Un produs Blogger.