EUROVISION 2016 | Finala, câştigată de Ucraina. Rusia, pe locul 3


Marea finală a concursului Eurovision, competiție de la care România a fost exclusă pentru acumularea unor datorii uriașe către European Broadcasting Union, a fost câştigată de UCRAINA.

Ucraina a câştigat finala concursului Eurovision 2016, cu piesa ”1944”, interpretată de Jamala, o cântăreaţă de etnie tătară, potrivit site-ului oficial al competiţiei. 

Textul în engleză al piesei este scris chiar de Jamala, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.

Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat faţă de această alegere destinată, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.


Foto: eurovision.tv
Australia a fost favorita juriului, dupa noul sistem de vot, deja criticat de majoritatea publicului Eurovision. Rusia a reusit abia locul 3, chiar daca la casele de pariuri era declarata castigatoare.

Marea finală a fost transmisă live pe canalul de YouTube al festivalului, pe teritoriul tarii noastre.

În România, nicio televiziune nu a transmis gala finală. În schimb, pentru prima dată în istoria concursului, finala a fost transmisă şi în Statele Unite, ocazie cu care, pe scena Eurovision, a fost invitat să cânte celebrul cântăreţ Justin Timberlake.


Autor: Andrei DIDAS | Data: 15.05.2016 | Imagini: eurovision.tv
Un produs Blogger.