(P) Delahoya și-a definitivat line-up-ul pentru ediția aniversară


Organizatorii Delahoya anunță line-up-ul final al ediției aniversare a celui mai longeviv festival de muzică electronică din România. Nic Fanciulli, James Zabiela, Audiofly, Calyx & Teebee, Simina Grigoriu, Jay Lumen, Livio & Roby și Black Asteroid completează lista de artiști și trupe de anvergură, care vor anima în 10-11 iunie Valea Gârbăului, locul de desfășurare a celebrului festival.
Renumitul DJ și producător britanic Nic Fanciulli și-a confirmat prezența la Cluj. 

Cu o nominalizare la Grammy în portofoliu, Fanciulli este unul din cei mai interesanți reprezentanți ai  stilului underground house și tehno, cu o carieră oscilând între showurile individuale și colaborări cu artiști precum Dubfire, Stacey Pullen, Underworld sau Kylie Minogue. Nic Fanciulli lucrează de mai mulți ani la albumul său de debut anunțat ca lansare pe piață anul acesta.

Britanicul James Zabiela revine în festival după un excelent show susținut anul trecut. Zabiela s-a declarat fan Delahoya și va pregăti un set special pentru ediția aniversară, în stil tehno, o contribuție personală la genul care a consacrat festivalul. Cunoscut ca un specialist al stilului house, Zabiela este însă genul de producător care trece ușor de la un stil la altul, experimentează și improvizează live într-o manieră ce îl păstrează, de peste 16 ani, în topul celor mai doriți DJ.

Festivalul Delahoya se dovedește a fi cea mai potrivită ocazie pentru ca fanii drum & bass să descopere live cel mai recent album al trupei Calyx & Teebee, 1X1. Plină de energie, muzica lor, deschizătoare de drumuri, are un impact inegalabil asupra genului. Prezent va fi și Jay Lumen, reprezentant al noii generații de DJ și producători, care se poate lăuda deja cu premiul de “cel mai bun DJ underground”, obținut doi ani consecutiv, în 2013 și 2014, dar și Black Asteroid, un artist care a ridicat standardele, fără să facă niciun compromis, astfel că show-urile sale sunt întotdeauna explozive.  

Ediția de anul acesta este completată de prezența Siminei Grigoriu, soția celebrului Paul Kalkbrenner, dar și un excelent muzician, de Audiofly și de Livio & Roby, cu stilul lor aparte de abordare a muzicii house și tehno.  

Biletele pentru ediția din acest an a Festivalului Delahoya pot fi cumpărate până în 16 mai la un preț special, de 89 de lei, urmând ca după această dată, ele să coste 119 lei.

Festivalul Delahoya a fost fondat în 1997 și a fost primul eveniment de gen din România, reunind tânăra comunitate a fanilor muzicii electronice și fiind martor la evoluția rapidă a acestui gen muzical timp de aproape două decenii. Aniversarea din acest an este marcată printr-o ediție care îi care ca headliners pe Die Antwoord și Modestep, alături de alți zeci de artiști care vor urca pe cele 3 scene ale festivalului.

Ediția 2016 beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Cluj Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Autor: Andrei DIDAS | Data: 06.05.2016 | Imagini: Afiș/Delahoya
Un produs Blogger.