Premierele săptămânii 13-19 mai 2016


Festivalul de la Cannes este în plină desfăşurare, iar filmul lui Cristi Puiu, Sieranevada, a avut parte de o primire de bun augur. Dar până când putem vedea Sieranevada pe marile ecrane din ţară, să vorbim despre oferta acestui weekend în materie de premiere cinematografice. Iată mai jos recomandările noastre.

The Angry Birds Movie / Angry Birds - Filmul
Deşi nu duce lipsă de concurenţă, animaţia inspirată de celebrul joc Rovio are toate şansele să ocupe locul întâi în box office-ul săptămânii. Realizată mai degrabă pe gustul copiilor, filmul explorează mitologia jocului, arătând cum reacţionează o mulţime de păsări paşnice de pe o insulă tropicală atunci când porcii le fură ouăle. Scenariul străveziu este compensat de momente amuzante, aspectul foarte colorat al filmului şi alegerea inspirată a vocilor unor Jason Sudeikis, Peter Dinklage, Danny McBride şi Josh Gad, ultimul continuându-şi seria de succese vocale după ce l-a interpretat pe omul de zăpadă Olaf din Frozen/Regatul îngheţat. Un film pentru întreaga familie.


Mother's Day / Mamă, ce zi! 
A doua duminică din luna mai este motiv de mare bucurie în familiile americane, pentru că această zi este dedicată mamelor, iar soţii şi copiii încearcă să le facă viaţa mai frumoasă. De unde şi comedia de familie regizată de Garry Marshall şi cu o mulţime de vedete pe afiş. După ce a regizat în acest deceniu Valentine's Day şi New Year's Eve, Marshall refoloseşte formula pentru a trece în revistă aventurile interconectate ale mai multor familii care descoperă sau redescoperă comunicarea, distracţia sau află adevăruri dureroase de-a lungul unei zile ce ar trebui să celebreze importanţa mamelor. Criticii nu au fost încântaţi de rezultat, dar nu le vezi în fiecare zi pe ecran pe Jennifer Aniston, Julia Roberts şi Kate Hudson, prin urmare Mother's Day are toate şansele să se regăsească în programul tău de weekend.


Hologramă pentru rege 
Când nu face blockbustere precum Inferno, Tom Hanks se concentrează pe filme de mai mică anvergură, dar mai capabile să impresioneze. Hanks este Alan Clay, un om de afaceri american aflat în plină criză personală după ce a divorţat şi şi-a pierdut şi casa. Clay călătoreşte în Arabia Saudită unde vânzarea unui sistem de teleconferinţă revoluţionar guvernului saudit l-ar putea readuce pe linia de plutire. Doar că Arabia Saudită nu seamănă deloc cu America, iar omul de afaceri va avea parte de un adevărat şoc cultural la contactul cu o societate atât de diferită. Ajutat de şoferul său, afaceristul va afla curând că poate cel mai bine e să laşi dus de curent şi să accepţi schimbările din viaţa ta.


Tudo
După ce de 1 aprilie lansa comedia Minte-mă frumos în Centrul Vechi, Iura Luncaşu revine în atenţie cu Tudo, un thriller independent. Filmul îl are în centrul atenţiei pe Tudor (Mihai Smarandache), un medic rezident căruia îi lipseşte încrederea în îndemânarea sa ca chirurg. Când află de la un pacient că în munţi s-ar afla o tânără posibil rănită, Tudor porneşte în căutarea ei pentru a-i salva viaţa şi pentru a-şi demonstra că îşi poate continua cariera în chirurgie.

Autor: Ştefan DOBROIU | Data: 13.05.2016 | Imagini: Cinemagia, IMDb 
Un produs Blogger.