Premierele săptămânii 29 aprilie - 5 mai 2016


Filmul european este la putere săptămâna aceasta, probabil într-o contraofensivă la Căpitanul America: Război civil, care va provoca prăpăd în cinematografe weekend-ul următor. Iată mai jos recomandările noastre.

Bastille Day/Atac de Ziua Naţională 
După ce l-am auzit pe Idris Elba în rolul tigrului Shere Khan în Cartea junglei, îl vedem într-un film de acţiune în care vrea să arate că ar putea fi primul James Bond de culoare. Actorul din apreciatul Luther este Sean Briar, un agent în atenţia căruia intră Michael Mason (Richard Madden din Urzeala tronurilor), un hoţ de buzunare implicat fără voia lui într-un atac cu bombă. Din suspect, Michael se transformă în partenerul agentului, iar abilităţile sale de spărgător se vor dovedi un "asset" extraordinar în investigaţie. Criticii nu s-au grăbit să spună că Bastille Day face istorie, dar au lăudat secvenţele de acţiune.


Toate drumurile duc la Roma 
Este de mult apusă perioada de glorie a lui Sarah Jessica Parker, dar iată că actriţa revine în atenţie cu această comedie romantică al cărei principal merit este că ne face să redescoperim frumuseţea Italiei. Parker este Maggie, o femeie între două vârste care ajunge în Italia pentru a petrece timp cu fiica ei. Singura problemă este că aceasta îşi doreşte cu disperare să se întoarcă la New York, mai ales când îşi dă seama că vizita italiană este justificată şi de reîntâlnirea lui Maggie cu Luca, un fost iubit italian (obligatoriul Raoul Bova). Prezenţa lui Bova, acum mai grizonat, subliniază şi mai mult asemănările dintre premiera de vineri şi mult mai celebrul Under the Tuscan Sun/Sub soarele Toscanei. Celebra Claudia Cardinale apare în rolul lui Carmen, mama lui Luca şi cauza unor trăsnite răsturnări de situaţie.


Robinson Crusoe
Copiii ar putea aprecia această animaţie inspirată de celebrul roman al lui Daniel Dafoe, dar cu o abordare inedită: aventurile naufragiatului Robinson Crusoe sunt povestite din perspectiva animalelor de pe insula ce-l găzduieşte pe navigator după ce nava i se scufundă. Papagalul Mak îl adoptă pe Crusoe şi pe căţelul său, Aynsley, iar restul animalelor îşi dau silinţa ca acesta să se simtă binevenit în edenul lor tropical. Doar că Robinson nu e singurul supravieţuitor al naufragiului: două pisici malefice profită acum de ocazie pentru a se răzbuna pe rasa umană, din cauza căreia şi-au petrecut întreaga viaţă în cala navei, la vânătoare de şobolani.


Chic!
Fanny Ardant se întoarce la comedie în această poveste despre o creatoare de modă, Alicia, care îşi pierde inspiraţia şi ameninţă că nu va mai lansa următoarea colecţie, anunţată din timp şi promovată asiduu. Când întregul ei imperiu se clatină, stă pe umerii lui Hélène, managerul companiei, să o salveze pe Alicia din blocajul creativ. Un film care sugerează că uneori soluţiile vin exact de unde nu te aştepţi şi că un strop de ingeniozitate poate rezolva toate problemele. Chic! este şi o reîntâlnire cu Éric Elmosnino, actorul din Familia Bélier, aici în neaşteptat rol de "muz" al Aliciei...

Ma ma
La 15 ani de la celebrul său Lucia şi sexul, Julio Medem o salvează pe Penélope Cruz de la sequel-urile mai mult sau mai puţin dubioase cu care se ocupă la Hollywood şi o ajută să se întoarcă la rădăcinile sale dramatice. Actriţa o interpretează pe Magda, o tânără din Spania pe care viaţa pare să o lovească neînduplecat şi în repetate rânduri. Un film despre cum găsim puterea de a merge mai departe şi a lupta pentru fericire chiar şi în cele mai sumbre circumstanţe.

Min lilla syster/Slăbănoaga de soră-mea
Lansat la Berlinală şi proiectat anul trecut în selecţia programului EducaTIFF din cadrul festivalului Transilvania, Slăbănoaga de soră-mea este o ataşantă poveste despre maturizare ce dezvăluie că uneori cele mai fascinante fiinţe sunt şi cele care au cea mai mare nevoie de ajutor. Aflăm povestea micii Stella (Rebecka Josephson) şi a relaţiei ei cu sora mai mare Katja (Amy Diamond). Pusă pe un piedestal de către Stella, Katja suferă de o dereglare digestivă care va da viaţa întregii familii peste cap. Stella, pentru care Katja reprezenta exemplul perfect de comportament, va trebui să înţeleagă că mai bine are încredere în propriile-i puteri şi decizii.

Autor: Ştefan DOBROIU | Data: 1.05.2016 | Imagini: Cinemagia
Un produs Blogger.