Un nou concept inedit la TIFF. Culinary Cinema la TIFF - Muzzix

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Un nou concept inedit la TIFF. Culinary Cinema la TIFF

Share This

Culinary Cinema, un nou concept de eveniment la TIFF, este gândit în jurul unui film dedicat unui chef de geniu, celebrul René Redzepi, și al restaurantului său celebru din Copenhaga. Noma, My Perfect Storm (r. Pierre Deschamps) va fi proiectat la Cercul Militar marți, 31 mai, de la 18.30, și va fi urmat de o petrecere gastronomică întreținută de chef D’Artagnan la Colin’s Gastro Pub.

Documentarul urmărește povestea din spatele cortinei faimosului restaurant din Copenhaga, Noma, votat ca fiind cel mai bun restaurant din lume de patru ori și câștigător a două stele în ghidul Michelin. În spatele succesului Noma se află mintea revoluționară a lui René Redzepi, un bucătar de origine macedoneană, cu rădăcini modeste, care a reușit să schimbe destinul restaurantului, după un un scandal în 2013, dar și fața fața gastronomiei nordice moderne. 

Bucătăria inspirată de natura, sezoanele și cultura nordică, cât și folosirea exclusivă a ingredientelor locale, crescute de o rețea restrânsă de agricultori locali, i-au adus lui Noma titlul de cel mai bun restaurant din lume în 2010, 2011, 2012 și 2014.

Un bilet costă 50 de lei și include filmul & cina la Colin’s Gastro Pub.


Autor: Andrei DIDAS | Data: 24.05.2016 | Imagini: IMDb

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here