ELECTRIC CASTLE 2016. Noutăți de ținut minte și transmis mai departe


Electric Castle Festival deschide porțile castelului Banffy din Bonțida. Ca la fiecare ediție, organizatorii vin cu noutăți în structura festivalului, pe care ar fi bine să le cunoști înainte de a porni la drum.

Înainte de toate, a devenit mult mai ușor să ajungi în Bonțida. Pentru a evita blocajele în trafic, organizatorii au gândit două rute diferite pentru autoturisme și autobuze, astfel încât ele nu se vor mai intersecta. Accesul autoturismelor se va face pe drumul care leagă  localitatea Răscruci de Bonțida, în timp ce autobuzele vor merge pe traseul clasic, prin sat. 

Cei cazați în sat, la localnici, vor avea nevoie de un permis special de acces pentru mașină pe care îl pot obține direct de la gazde. Pe toată perioada festivalului vor exista echipaje speciale care vor dirija circulația; participanții vor trebui doar să fie atente la acestea și la signalistica specială.

Echipa festivalului a amenajat 4.000 de locuri de parcare, tariful fiind de 15 lei pentru o intrare. Amplasarea parcărilor o poți găsi pe harta festivalului, dar cel mai la îndemână este să folosești aplicația Electric Castle, care te poate ghida înspre acestea.

Linia de autobuz este disponibilă începând de miercuri, 13 iulie, la prânz, până luni, 18 iulie. Cursele vor circula non-stop, zi și noapte, o dată la 25 de minute. Punctul de plecare din Cluj-Napoca va fi Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar biletele se vor putea cumpara din stații cu 7 lei.
Majoritatea curselor de tren vor avea, pe perioada festivalului, opriri în gara din Bonțida. În 18 iulie, garniturile de tren care circulă pe ruta Cluj – București vor avea vagoane suplimentare.

Poarta de intrare în festival este, anul acesta, amplasată în cu totul alt loc; verifică pe hartă înainte de a ajunge sau vei fi ghidat de echipele speciale. Pentru cei cazați în campingul premium, există și acces direct de acolo în incinta festivalului.


Și anul acesta, există câteva categorii cu acces special în festival. Toți copiii cu vârsta de până la 12 ani au gratuitate, însă trebuie să fie însoțiți de un adult. Persoanele cu dizabilități au acces gratuit, cu condiția să poată face dovada în baza certificatului special emis de autorități. Există deja o lista specială deschisă pentru acestea, cei care doresc să se înscrie o pot face printr-un email pe adresa contact@electriccastle.ro. Însoțitorii persoanelor cu dizabilități beneficiază de o reducere de 50%. 

Electric Castle este primul festival din România care, în parteneriat cu Banca Transilvania, implementează accesul prin brățări dotate cu sistem RFID, ceea ce înseamnă că vei aloca mult mai puțin timp pentru a intra în incintă sau pentru orice achiziții. Pentru a profita la maxim de acest sistem, intră pe www.electriccastle.ro și crează contul care îți permite să alimentezi brățara direct de pe card. Nu va mai trebui să faci acest lucru în festival, vei recupera mult mai ușor sumele necheltuite, ai în timp real o situație a banilor de care dispui și în plus, dacă alimentezi cu un card Mastercard sau Maestro poți câștiga acces în zona VIP a festivalului.

Toate plățile în festival vor putea fi făcute doar prin intermediul brățării; nu se acceptă cash. Dacă nu dispui de un card bancar sau dacă nu reușești să-ți creezi contul online, vei putea alimenta brățara în unul dintre punctele special amenajate. 

Descarcă aplicația Electric Castle, disponibilă atât pe iOS cât și pe Android. Va fi cel mai util ghid al tău. Aici găsești și lista tuturor regulilor, deci vei știi ce e permis și ce nu în festival. Îți poți face program personalizat pe zile, poți să-ți găsești prietenii în festival sau daca te ratacesti aplicatia te va ghida catre cortul sau masina ta.

Autor: Andrei DIDAS | Data: 06.07.2016 | Imagini: Varzaru.eu, Harta EC 2016
Un produs Blogger.