Premierele săptămânii 26 august - 2 septembrie 2016


Este săptămâna acţiunii în cinematografe, cu nu mai puţin de trei premiere în care urmăririle, împuşcăturile sau tensiunea sunt printre ingredientele principale.

Mechanic: Resurrection/Mecanicul 2
Este săptămâna în care verificăm dacă Jason Statham este mai popular în România decât Bruce Willis. Actorul britanic revine la rolul lansat în 2011 în premiera de vineri, care reprezintă şi revenirea la cinema a Jessicăi Alba. Eficientul "mecanic" Arthur Bishop ar vrea să-şi ia la revedere la viaţa sa plină de primejdii, dar uneltirile frumoasei Gina şi dorinţa de a-i salva acesteia viaţa îl vor reatrage pe erou pe marginea prăpastiei. O extraordinară misiune, aceea de a-i ucide pe cei mai periculoşi oameni de pe glob, va ridica o mulţime de provocări în calea protagonistului, ceea ce oferă spectatorilor o mulţime de explozii, cascadorii şi execuţii sumare ale oponenţilor. Filmul reprezintă o reîntâlnire şi cu Tommy Lee Jones.


Marauders/Prădătorii
Bruce Willis are o concurenţă serioasă în acest thriller cu forţe ce se încleştează din trei direcţii: spărgătorii care jefuiesc o bancă, agenţii porniţi să-i prindă şi patronul băncii jefuite sunt elementele principale dintr-o luptă purtată în faţa presei şi a opiniei publice. Christopher Meloni, Dave Bautista şi Adrian Grenier îi fac concurenţă lui Willis într-o poveste complicată în care puţine detalii se vor dovedi ceea ce păreau iniţial.



Don't Breathe/Omul din întuneric
Unul dintre cele mai lăudate thrillere cu buget mic ale anului ni-l arată pe Stephen Lang (văzut, printre altele, şi într-un rol negativ în Avatar) interpretându-l pe un bărbat orb din Detroit. Când trei adolescenţi încearcă să-l jefuiască, el se foloseşte de faptul că se poate descurca perfect în casa cuprinsă de întuneric pentru a-i transforma pe aceştia din prădători în pradă. O bătălie pe viaţă şi pe moarte stă să înceapă pe principiul "în regatul orbilor chiorul este rege": pe un teritoriu familiar, orice zgomot făcut de cei trei intruşi, chiar şi o necesară inspiraţie, îi face pe aceştia ţinte sigure.



Kiki, el amor se hace/Sex după reţetă
Un superhit al cinema-ului spaniol, Kiki arată că Pedro Almodovar are un moştenitor amuzant, curajos şi eficient în Paco León. Acesta reuneşte în cel de-al treilea film al său poveştile mai multor cupluri care trebuie să înfrunte diverse provocări sexuale. Unul vrea să-şi condimenteze viaţa sexuală, iar un altul se confruntă cu o problemă atunci când ea are un orgasm atunci când e ameninţată cu un cuţit de un hoţ. Personaje de mai multe vârste şi cu diverse curiozităţi şi fetişuri îşi fac treptat loc pe ecran, în această comedie pe care numai un european ar fi putut s-o pună pe pagina de hârtie şi care pare să aibă nevoie tot de un public european pentru a fi savurată pe deplin.


Nine Lives/Nouă vieţi 
Nouă vieţi îl are în centrul atenţiei pe miliardarul Tom Brand (Kevin Spacey), care vrea să-şi impresioneze fiica de ziua ei şi îi ia o pisică, doar că un accident bizar face ca eroul să se trezească prizonier în corpul patrupedului. Tom este gata de orice pentru a-şi recăpăta înfăţişarea umană, dar asta va însemna că trebuie să se reapropie de soţie (Jennifer Garner) şi fiică (Malina Weissman), punând viaţa de familie înaintea carierei. Este singura premieră a săptămânii atractivă pentru întreaga familie şi, cine ştie, poate că iubitorii de pisici vor primi filmul mai bine decât criticii americani, care nu s-au grăbit să-l laude.


Autor: Stefan DOBROIU | Data: 26.08.2016
Un produs Blogger.