Depeche Mode în România 2017. Celebra trupa va concerta la Cluj



Trupa Depeche Mode va susține un concert la Cluj-Napoca, în 2017, în cadrul unui nou turneu european. Anuntul oficial a fost facut la o conferinta de presa de la Milano.

Turneul european va începe în 5 mai și va străbate tot continentul. Clujul este ultima destinatie a celor de la Depeche Mode.

Concertul va avea loc pe Cluj Arena

Global Spirit Tour va începe in Suedia, pe 5 mai, cu un show pe Stockholm's Friends Arena si se va incheia pe 23 iulie, pe Cluj Arena.

Formatia va mai sustine concerte in Belgia, Franta, Slovenia, Grecia, Ungaria, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Rusia, Ucraina si Polonia.

Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a 37 de ani si care insumeaza pana in prezent 12 albume de studio, vandute in peste 100 de milioane de exemplare in toata lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Radacinile Depeche Mode dateaza inca din 1976, cand Vince Clarke si Andrew Fletcher infiintau trupa No Romance in China.

Dupa venirea lui Martin Gore si a lui Dave Gahan, ca solist vocal, in 1980, formula devine completa, iar numele se schimba definitiv in Depeche Mode.

Trupa debuteaza cu piesa "Photographic", semneaza cu Mute Records si lanseaza albumul de debut, "Speak and Spell", in 1981.


Dupa plecarea lui Clarke, grupul isi reface fortele bazandu-se pe compozitiile lui Martin Gore si lanseaza doua noi albume, "A Broken Frame" (1982) si "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album aparut in 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atat din punct de vedere artistic, cat si comercial.
Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar in 1990, apare celebrul "Violator", continand hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" si "Personal Jesus".

La inceputul anilor '90, perioada de maxima expansiune pentru muzica alternativa, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formatii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intra in topuri direct pe locul 1.

Dupa o pauza de patru ani, in 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" si "It's No Good", material urmat, in 2001, de "Exciter".

In octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numarul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a inregistrat vanzari de peste 1,8 milioane de bilete in Europa si, pentru prima data in istoria trupei, a ajuns in Romania.

In 2009, trupa britanica si-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe". In acelasi an, Depeche Mode, care avea programat si un concert la Bucuresti, in cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauza de turneu, anuland o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitala, din cauza ca solistul Dave Gahan s-a imbolnavit.

Acesta a fost spitalizat de urgenta, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterita. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasa la vezica urinara. Trupa si-a reluat turneul in iunie 2009, la Leipzig, in Germania.

Un produs Blogger.