OSCAR 2017. Lista completă a nominalizărilor


Nominalizarile la premiile Oscar 2017 au fost prezentate de artisti laureati sau nominalizati in anii anteriori - Jennifer Hudson, Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman si Ken Watanabe.

Ei s-au alaturat lui Cheryl Boone Isaacs, presedinta The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences (AMPAS).

Musicalul romantic "La La Land" a fost nominalizat la un numar record de premii Oscar, nu mai putin de 14, a anuntat Academia americana de film, relateaza agentiile de presa internationale.

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizata pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, scenariu original si coloana sonora, precum si pentru montaj, imagine, productie, costume si "sound design".

Actorii principal din film, Ryan Gosling si Emma Stone, au fost nominalizati pentru cele mai bune roluri principale masculin si feminin.

De asemenea, "La La Land" a obtinut doua nominalizari la categoria cel mai bun cantec original, pentru "City of Stars" si "Audition".


In topul nominalizarilor urmeaza "Arrival", cu Amy Adams, si "Moonlight", o drama privind viata unui tanar homosexual de culoare, cu cate opt nominalizari fiecare.

Lista nominalizarilor la premiile OScar 2017 - Stire in curs de actualizare
-► Cel mai bun film: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight si Silence.
-► Cel mai bun actor intr-un rol principal: Casey Affleck (Manchester by the Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), 
Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic) si Denzel Washington (Fences).
-► Cel mai bun actor in rol secundar: Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water), Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Dev Patel (Lion) si Michael Shannon (Nocturnal Animals).
-► Cea mai buna actrita intr-un rol principal: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Emma Stone (La La Land), Natalie Portman (Jackie) si Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)
-► Cea mai buna actrita in rol secundar: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures) si Michelle Williams (Manchester by the Sea).
-► Cel mai bun cantec: "Audition" (La La Land), "Can’t Stop the Feeling!" (Trolls), "City of Stars" (La La Land), "The Empty Chair" (Jim: The James Foley Story) si "How Far I'll Go" (Moana).
-► Cel mai bun film strain: Land of Mine (Danemarca), A Man Called Ove (Suedia), The Salesman (Iran), Tanna (Australia) si Toni Erdmann (Germania) 

Premiile Academiei Americane de Film se decerneaza inca din 1929 si sunt televizate incepand din 1953. Peste 200 de tari difuzeaza ceremonia de la Hollywood, care premiaza cele mai importante realizari in domeniul cinematografiei in decursul unui an.

Membrii Academiei Americane de Film - peste 6.000 de profesionisti ai filmului - isi voteaza preferatii cu peste doua luni inainte, in mod normal fiecare membru votand filmele din categoria sa de specializare.

Procesul este secret, asa cum sunt si rezultatele pana in momentul in care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles.
Un produs Blogger.