La La Land câștigă premiul Sindicatului regizorilor americani


Musical-ul lui Damien Chazelle pare să aibă drum direct către Oscar. După ce și-a adjudecat Globul de Aur, premiul Sindicatului producătorilor americani (plus cel al Sindicatului actorilor americani și multe alte premii), La La Land câștigă și trofeul Sindicatului regizorilor americani. Distincția oferită de DGA (Directors Guild of America) este un atu puternic în cursa pentru statueta Academiei Americane, pentru că aceste premii au prezis corect câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film în ultimii unsprezece ani.

În discursul său de la premiere, Chazelle - care, la 32 de ani, este cel mai tânăr căştigător al premiului DGA, a menționat: „Filmul este un limbaj universal. Filmele sunt puternice pentru că se adresează tuturor”. 
Foto: Damien Chazelle

Regizorul este nominalizat şi pentru un premiu Oscar – La La Land a obţinut în total un număr record de nominalizări la trofeele Academiei; Cel mai bun film, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă se află printre cele 14 nominalizări. Pelicula a făcut anterior istorie la Globurile de Aur, de unde a plecat cu şapte dintre cele mai importante statuete.

Pe 26 februarie, când va avea loc prestigiosul eveniment organizat de Academia Americană de Film, Chazelle va concura pentru Cel mai bun regizor cu Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea)  şi Barry Jenkins (Moonlight).


Sursa: Cinemagia
Un produs Blogger.