Ilinca feat. Alex Florea — „Yodel It” va reprezenta România la Eurovision 2017


Piesa „Yodel it!” a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat MIHAI cu piesa „I Won't Surrender”, care a obţinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu „Petale”, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi. Clasamentul finalei Eurovision România 2017 îl găsiţi ataşat.
„Mulţumim TVR pentru tot suportul pe care ni l-a oferit până acum. Avem ocazia să continuăm acest vis frumos cu ajutorul Televiziunii Române. Le mulţumim telespectatorilor care ne-au votat şi sperăm să-i facem mândri. La Kiev îi vom reprezenta pe toţi cei care au fost în această seară în finala Eurovision”, au spus cu emoţie Ilinca şi Alex Florea, câştigătorii Eurovision România. 
„Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev şi vom yodeli împreună în această familie a Eurovision. Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie - cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi”, a declarat Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, la finalul serii.
Cât timp telespectatorii au votat piesa favorită, pe scena Eurovision România s-au auzit hiturile trupei suedeze ABBA, în interpretarea celor de la Arrival. Pe lângă  piesa Waterloo, cea cu care ABBA a care a câştigat Eurovisionul în 1974, ne-am bucurat să reascultăm şi să dansăm pe SOS, Voules-Vous, Money, Money, Money, Mamma Mia sau Dancing Queen.

Show-ul Eurovision România i-a avut invitaţi în această seară şi pe cei care vor reprezenta Elveţia, Spania şi Republica Moldova la Kiev. 

Pe lângă mult-râvnitul trofeu, o creaţie originală realizată de artistul Dan Divrician, câştigătorul Eurovision România a primit şi un CEC de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului pentru finala internaţională.

Marele câştigător al concursului „Eurovision te premiază” este Matei Doru Dumitru din Teleorman, ales chiar de Ilinca. El a răspuns corect la întrebarea Iulianei Tudor: Care este câştigătorul Finalei Eurovision 2017? şi a fost răsplătit cu o maşină Dacia Duster.

Ilinca şi Alex Florea: Atitudine fresh şi un performance excepţional

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experienţa Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. Apoi a participat alături de antrenoarea ei în turneul naţional şi a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov. 

Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o şcoală de muzică şi apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultăţii de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. A încercat cu fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul şi la Vocea României.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanul ţării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Un produs Blogger.