„Ouale lui Tarzan” in premieră mondială la TIFF


„Ouale lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera mondiala la Festivalul International de Film Transilvania.

Cea de-a XVI-a editie a evenimentului de la Cluj-Napoca se va desfasura in perioada 2-11 iunie 2017. Documentarul va fi proiectat in afara competitiei, in cadrul programului „Zilele filmului romanesc”.

Actiunea din productia „Ouale lui Tarzan” are loc in Suhum, capitala Abhaziei, o mica republica nerecunoscuta oficial, aflata pe malul oriental al Marii Negre. Pe o colina deasupra orasului se intinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimute, infiintat de sovietici in anii ‘20. Legenda spune ca a fost infiintat pentru crearea unui hibrid intre om si maimuta. Creatura nu a fost zamislita niciodata, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a nascut. Astazi, oamenii si maimutele sunt captivi intr-un teritoriu ravasit de razboi si decenii de cruzime, fiind si unii si altii victimele unor serii de experimente nereusite.

„Ouale lui Tarzan” este un film despre utopii, o drama metaforica in care se impletesc destinele asemanatoare ale maimutelor si oamenilor”, declara regizorul Alexandru Solomon.
Filmul va avea premiera oficiala in cinematografe in aceasta toamna, pe 6 octombrie. „Ouale lui Tarzan” va fi distribuit in Romania de microFILM.
Un produs Blogger.