„Zilele Clujului”: Gala Operelor Clujene şi gustarea de la miezul nopţii (Ziua 3)


Tradiţionala seară de muzică clasică din cadrul Zilelor Clujului are loc sâmbătă, începând cu ora 19.00, în Piaţa Unirii. Vor uca pe scenă orchestra şi soliştii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj şi Filarmonica de Stat Transilvania alături de baletul Operei Naţionale Române. De asemenea, la miezul nopţii clujenii sunt invitaţi să ia loc la masa de 100 de metri pregătită pentru ei.

Vor împărţi aceeaşi scenă Academic Bigg Dimm a' Band, orchestra şi soliştii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi Opera Maghiară Cluj, în cadrul evenimentului aşteptat de mii de clujeni an de an, „Gala Operelor Clujene” (ora 20.00).  

Spectacolul va continua, de la ora 21:30 cu opera „Carmina Burana” a Filarmonicii de Stat Transilvania alături de baletul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi de Cristina Păsăroiu, Ştefan von Korch, Florin Estefan; dirijor: David Crescenzi. 

Seara se va încheia la ora 22:45 cu un spectacol de artificii.  Evenimentele din cadrul serii de muzică clasică sunt organizate de Primăria Cluj-Napoca cu sprijinul NTT Data.     

Gala Operelor Clujene   
Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi Opera Maghiară din Cluj 
Dirijori: Adrian Morar, Flaviu Mogoşan 
Regia artistică: Dan Lupea 
Maestru de cor: Emil Maxim 
Regie scenă: Alina Nistor 
Prezintă: Marius Constantinescu 
Irina Săndulescu 
Bălan Apollónia Egyed (Opera Maghiară) 
Carmen Gurban 
Oana Trîmbiţaş 
Ibolya Vigh (Opera Maghiară) 
Iulia Merca 
Andrada Ioana 
Roşu Sorin 
Lupu Balla Sandor (Opera Maghiară) 
Petru Burcă Cristian 
Hodrea Simonfi Sandor 
Orchestra şi Corul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca   

În plus, vor avea loc experimente ştiinţifice în stradă, jocuri, spectacole de magie, iar fiecare seară se va încheia cu câte un DJ set susţinut de BCVSN şi Le Minion. ArtStreet are loc sâmbătă şi duminică, 27-28 mai, între orele 16:00-22:00. Un eveniment realizat de Fapte şi susţinut de către Farmec , în cadrul evenimentului "Zilele Clujului" organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.   

Descoperă o nouă experienţă: Midnight Snack la Zilele Clujului   O masă de 100 m lungime pe una dintre cele mai boeme străzi ale Clujului şi o gustare în miez de noapte cu prietenii. Asta găseşti sâmbătă, 27 mai, de la 21:00 pe strada Iuliu Maniu, cunoscută şi ca Strada în Oglindă, în cadrul Midnight Snack la Zilele Clujului. 

Oraşul cu locurile lui cele mai frumoase ne aparţin nouă, locuitorilor, dar şi călătorilor de zi cu zi. Fie că vorbim de graba cotidiană sau de lentoarea obişnuită uneori, oraşul ne oferă cadrul perfect pentru a-l descoperi şi redescoperi, pentru a-i absorbi arhitectura şi atmosfera, pentru a fi una cu el. În pline zile de sărbătoare, Clujul merită o masă a comunităţii, unde atmosfera va fi întreţinută de muzică şi....de orăşeni. 

Un prilej formidabil de a scoate în evidenţă tema acestei ediţii a "Zilelor Clujului - Oraşul se conectează", unde contactul interuman va fi cel pe care se va pune accentul. Proiect realizat de ZAIN - Design Expressions şi susţinut de Vodafone România, în cadrul evenimentului "Zilele Clujului" organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Foto: Primaria Cluj-Napoca


Un produs Blogger.