Ellie Goulding a primit triplu disc de platină pentru vânzările albumului “Halcyon” în România


Universal Music Romania i-a acordat triplu disc de platina lui Ellie Goulding pentru vanzarile albumului "Halcyon" in Romania. Vineri, 4 august, Ellie Goulding a fost prezenta pentru prima data in Romania, in cadrul festivalului Untold. Universal Music Romania i-a inmanat discul inaintea show-ului de pe Cluj Arena.

"Halcyon" este cel de-al doilea material discografic al artistei, iar printre single-urile extrase se numara hiturile "Burn", prima piesa lansata de catre Ellie care a ocupat primul loc in topurile musicale din UK sau "I Need Your Love" (alaturi de Calvin Harris). Albumul a fost reeditat ulterior si s-a numit "Halcyon Days".

Dupa lansarea albumului, Ellie Goulding a sustinut turneul "Halcyon Days" si a fost prezenta timp de doi ani pe scene din Europa, America sau Asia. Ellie Goulding a devenit in 2010 a doua artista care, in acelasi an, s-a clasat pe poziția #1 in cadrul sondajului BBC Sound Of si a castigat Critics' Choice Award la Brit Awards.

Primul album lansat de catre Ellie, Lights (2010), a debutat pe locul 1 in UK Albums Chart, cu vanzari de peste 850.000 de unitati in Marea Britanie. Coverul ei pentru piesa lui Elton John, "Your Song", a ocupat pozitia #2 in UK, iar in 2011, Ellie a interpretat piesa la nunta printului William.

Ellie Goulding a lansat recent o piesa in colaborare cu Kygo, "First Time", iar in urma cu cateva luni single-ul "Still Falling For You".

Un produs Blogger.