Filmele lunii decembrie 2017


Este ultima lună din 2017 şi, ca de obicei, decembrie este dominat de spiritul Sărbătorilor şi întâmpinarea noului an. Specificul lunii se simte şi în programul cinematografelor, unde primează filmele ce promovează buna înţelegere, familia şi ajutorul acordat celor din jur. Aşa cum ne-am obişnuit deja, este şi luna dominată de un nou film Star Wars. Iată mai jos recomandările noastre.

15 decembrie
Star Wars: The Last Jedi/Star Wars: Ultimii Jedi
La doi ani după Trezirea Forţei şi la unul după Rogue One, revizităm universul Star Wars pentru a fi martorii unei noi încleştări între bine şi rău. Este fără îndoială premiera de neocolit a sfârşitului de an şi categoric unul din campionii de box office din 2017. Conform regizorului Rian Johnson, filmul reia povestea exact acolo unde a lăsat-o Trezirea Forţei, dar nimeni nu ştie dacă sequelul va dezvălui originea lui Rey (Daisy Ridley) şi legătura ei cu familiile Skywalker şi Solo. Ce ştim din trailere este faptul că Rey va fi antrenată de legendarul Luke Skywalker, care rămâne impresionat de modul cum tânăra sa acolită foloseşte Forţa.


Weekend-ul ne mai oferă filmul românesc Dimineaţa care nu se va sfârşi, care atinge subiectul imigraţiei, şi producţia franceză Le redoutable, un film biografic despre regizorul Jean-Luc Godard.

22 decembrie
Ferdinand
Mulţi dintre noi ştiu scurtmetrajul Disney din 1938 despre taurul care preferă să se bucure de mireasma florilor decât să provoace prăpăd. Iată că regizorul Carlos Saldanha (seria Ice Age) îi dedică un lungmetraj animat în care discută despre modul cum aparenţele înşeală şi despre cât de greu este uneori să decizi ceea ce vrei să faci în viaţă. În centrul atenţiei este din nou Ferdinand, taurul blând a cărui viaţă se dă peste cap când, înţepat de o albină, distruge totul în jur şi este imediat etichetat drept taur potrivit pentru corride.


Tot acum vedem Father Figures, o comedie cu Owen Wilson şi Ed Helms despre doi fraţi hotărâţi să descopere identitatea tatălui lor.

29 decembrie
Jumanji: Welcome to the Jungle/Jumanji: Aventură în junglă 
Când a fost anunţat acest remake al filmului cu Robin Williams în rolul principal puţini au crezut că este o idee bună. Dar scenariul schimbă nimerit premise şi combină acţiunea spectaculoasă cu elementele comice, iar faptul că în proiect au fost cooptaţi actori cu experienţă în comedie precum Dwayne Johnson, Kevin Hart şi Jack Black nu pare decât să ajute. Patru amici descoperă o consolă veche cu un joc necunoscut şi sunt imediat absorbiţi în lumea magică din Jumanji, unde creaturile junglei şi pericole de tot felul le ies imediat în cale.

În ultimul weekend al anului mai vedem The Greatest Showman/Omul spectacol, un film biografic despre un bărbat (Hugh Jackman) care îşi împlineşte visul de a fonda un circ, animaţia Mullewapp - Eine schöne Schweinerei şi Wonder/Minunea, povestea lui Auggie, un băiat de clasa a cincea care insistă să meargă la şcoala publică, deşi înfăţişarea sa neobişnuită are toate şansele să-l transforme în ţinta răutăţilor colegilor.

rubrica oferita de Cinemagia
Un produs Blogger.