Simona Halep este în finala Australian Open. CTP: "Cel mai important meci din cariera Simonei"


Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în carieră în finala de la Australian Open, după un meci fabulos cu Angelique Kerber, pe care a învins-o cu 6-3, 4-6, 9-7. Cristian Tudor Popescu consideră că acesta e cel mai important meci din cariera numărului unu mondial.


"Aproape că nu are nicio legătură cu ce a jucat până acum. A înlocuit celebra ei defensivă smart cu un joc de "winneriţă". A atacat şi când nu a avut ocazia. A fructificat orice spaţiu din garda adversarei. Niciodată în carieră nu a făcut atâtea lovituri direct câştigătoare. Mi-era frică că se va întoarce în defensivă când a avut mai multe greşeli.


A revenit incredibil, a zâmbit şi a continuat să lovească decisiv. Kerber e cel mai puternic adversar pe care l-a avut Simona în acest turneu. Meciul ăsta nu seamănă cu cel cu Davis, acolo unde Davis a atacat până la final, dar Halep a reuşit să smulgă victoria cu o apărare perfectă. De acum, ea ştie că are al doilea joc. Simona trebuia să aibă al doilea joc, când nu merge defensiva. Cel mai important meci din cariera Simonei", a spus CTP, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Mare Şlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Halep nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).


În finală la Melbourne, Halep o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, care a trecut joi de belgianca Elise Mertens, cu 6-3, 7-6 (7/2). Câştigătoarea va ocupa luni locul 1 în clasamentul WTA

-stire in curs de actualizare-

Un produs Blogger.