Concurs de idei creative la Electric Castel 2018


Electic Castel organizează un concurs de proiecte pentru care oferă granturi de peste 15.000 de euro.

În spaţiul celei de-a VI-a ediţii a Electric Castle, artiști, graficieni, artiști plastici sau designeri își pot pune în plan ideile creative.

„Electric Castle îşi doreşte ca, şi la această ediţie, să îşi surprindă zecile de mii de spectatori cu noi activități ale spaţiului în care se desfăşoară. Cei peste 220.000 de metri pătraţi sunt suficienţi pentru a cuprinde şi cele mai trăznite idei”, arată un comunicat oficial.

Creativitatea poate porni de la amenajarea spaţiului, începând de la instalaţii interactive sau efecte de lumini şi până la proiectarea unor noi spaţii de cazare în campingul festivalului.

Anul acesta, va exista chiar o zonă nouă: „Quiet Camping”, care poate fi foarte potrivită pentru a implementa ideile venite de la arhitecţi sau proiectanţi din ţară.

Granturile sunt deschise şi celor care vor să spună povestea festivalului sub forma unui documentar, al unui videoclip sau al unui scurtmetraj.

Organizatorii aşteaptă scenariile adaptate astfel încât produsul final să nu depăşească 30 de minute, iar cea mai bună idee va primi susţinerea festivalului.

„Cele 5 zile de festival se trăiesc 24 de ore din 24. Pentru a le umple, ideile de activităţi (fie că sunt de zi sau de noapte) sunt binevenite, mai ales că ediţiile trecute ne arată clar că nimic (legal) nu e interzis pe domeniul castelului Banffy. În 2017, participanţii au putut vedea spectacole de teatru, lua parte la ateliere de film şi design şi au bătut noi recorduri la volei pe plajă. Toţi cei care vor să propună noi idei de activităţi sunt invitaţi să se înscrie în concurs şi pot să-şi facă proiectele implementate între 18 şi 22 iulie”, spun organizatorii.

Electric Castle va anunţa în curând şi înscrierile în „OwntheStage”, concursul care an de an a adus pe scenele festivalului trupe şi DJ aflaţi la început de carieră.

Mulţi dintre ei sunt acum oficial înscrişi pe afişul evenimentului, iar lor li se vor alătura cei care vor fi selectaţi din concursul de anul acesta.

Un produs Blogger.