A MURIT AVICII. DJ-ul suedez avea doar 28 de ani



DJ-ul suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a murit la doar 28 de ani. Decesul său neașteptat de pe 20 aprilie 2018 a fost confirmat de publicistul său, Diana Baron.

Vestea morții lui Avicii a luat prin surprindere lumea muzicală și fanii săi din întreaga lume. Tim Bergling avea doar 28 de ani. El a concertat pentru prima oară în România în cadrul Untold Festival 2015. DJ-ul fusese nominalizat anul acesta la Billboard Music Awards, gală ce urmează peste fix o lună de zile.

"Cu profundă durere anunțăm pierderea lui Tim Bergling, cunoscut tuturor sub numele de Avicii", a declarat Diana Baron, reprezentanta de PR a artistului."Acesta fost găsit mort în Muscat, Oman în după amiaza zilei de 20 aprilie. Familia este devastată și le cerem tuturor să îi respecte intimitatea în acest moment dificil. Nu vor fi date alte declarații".

În urmă cu doi ani, artistul EDM declara revistei The Hollywood Reporter că a abandonat turneele din cauza problemelor de sănătate. În ianuarie 2012 el a fost spitalizat la New York timp de 11 zile pentru pancreatită acută, iar în 2013 problemele au reapărut. După ce anulase mai multe showuri în anul următor, în martie 2016 el a luat decizia să renunțe la concerte. În 2014 i-au fost înlăturate vezica biliară și apendicele.

Avicii a început să realizeze remixuri și să producă piese la vârsta de 18 ani, în propriul dormitor. Cariera sa a început în 2007, după ce a colaborat cu mulți producători și DJ cunoscuți precum John Dahlback și David Guetta. Avicii a cunoscut pentru prima dată succescul internațional la doar 22 de ani, când single-ul “Levels” (2011) s-a aflat pe primele poziții în topuri din peste 50 de țări. Au urmat hiturile “Wake Me Up!“, “Hey Brother” și “Addicted to You“. În 2012 acesta s-a clasat pe locul 3 în Top 100 Djs al publicaţiei DJ Magazine, iar în 2003 a fost nominalizat de două ori la premiile Grammy.

În 2018, Avicii le-a oferit fanilor săi un videoclip nou pentru piesa "Friend of Mine", colaborare cu Vargas şi Lagola. Single-ul a fost extras de pe EP-ul compozitorului suedez, "Avici (01)". Melodia a debutat pe locul 4 în topul Billboard Hot 100 în luna septembrie, iar clipul video a readus-o în atenţia publicului. În 2017 Avicii a lansat un documentar despre cariera şi viaţa sa, intitulat "True Stories".

Dintre muzicienii pierduți în 2018 îi amintim pe Dolores O’Riordan (46 de ani), Leah LaBelle (31 de ani) și chitaristul Eddie Clarke (Motörhead, 67 de ani).

Un produs Blogger.