Israel este favorita caselor de pariuri pentru concursul Eurovision 2018


Cu mai putin de două luni înainte de concursul Eurovision 2018, casele de pariuri o au ca favorită pe cântăreaţa israeliană Netta Barzilai, cu piesa „Toy“, care a urcat rapid în topuri la mai puţin de o săptămână de la lansarea piesei. Artista Netta Barzila a stârnit senzaţie când şi-a prezentat săptămâna trecută cântecul „Toy“, cu accente de pop electronic şi ritmuri africane. 

Potenţialii votanţi din întreaga Europă au apreciat melodia pentru versurile sale, care fac referire, pe alocuri, la campania împotriva hărţuirii sexuale #MeToo, precum şi pentru cele câteva „ciudăţenii“ din piesă, care includ sunete de găină, dar şi o coregrafie sugestivă prezentată în videoclip.

Piesa face referire, de asemenea, la actriţa israeliană Gal Gadot, care a jucat în blockbuster-ul „Wonder Woman“, prin versurile: „Wonder Woman don’t you ever forget, you’re divine and he’s about to regret. I’m not your toy, you stupid boy/Wonder Woman nu uita, eşti divină, iar el va regreta. Nu sunt jucăria ta, băiat prostuţ“. Piesa a fost imediat calificată drept „actuală, catchy (n.r. uşor de ţinut minte, care îţi rămâne imediat în memorie, care „te prinde“) şi puternică“, de către tabloidul britanic Metro.


Dacă la început cota la casele de pariuri era de 20 la 1, acum a ajuns la 3 la 1, fiind principala favorită. Piesa „Toy“ este şi cea mai vizualizată pe YouTube dintre cele înscrise la Eurovision 2018, cu peste 9 milioane de vizualizări. Netta este urmată la casele de pariuri de reprezentanta Estoniei, Elina Nechayeva, cu „La Forza“, şi de cehul Mikolas Josef, cu „Lie to Me“. România, care va fi reprezentată la Eurovision 2018 de trupa The Humans, cu piesa „Goodbye“, se află abia pe locul 34 în topul favoritelor la pariuri, iar Moldova pe locul 28. Românii vor concura în a doua semifinală, în prima parte a show-ului din 10 mai. Evenimentul va fi transmis live la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+: pe 8 şi 10 mai (semifinalele) şi 12 mai (finala).

La polul opus, cu puţine şanse de caştig, se află Ryan O’Shaughnessy, reprezentantul Irlandei, ţara care a câştigat cele mai multe ediţii Eurovision (7), dar care nu mai este prezentă pe podium de peste două decenii. În aceeaşi situaţie e şi Cipru, reprezentat de Eleni Foureira, cu piesa „Fuego“. Ciprul deţine recordul participărilor la acest concurs – 34 -, dar nu a obţinut nicio victorie până acum.

În ultimii doi ani, casele de pariuri au desemnat greşit învingătorul, dar au fost destul de aproape, având în vedere că i-au clasat pe portughezul Salvador Sobral şi ucraineanca Jamala - câştigătorii ediţiilor din 2017 şi 2016 - pe locul al doilea şi, respectiv, al treilea. În schimb, în 2015, casele de pariuri i-au fost întru totul favorabile suedezului Mans Zelmerlöw care a câştigat, conform predicţiilor, ediţia din acel an a Eurovision cu piesa „Heroes“. Israel şi Australia sunt singurele ţări non-europene din concurs. 

Israel a câştigat trofeul de trei ori în istoria concursului, ultima dată fiind în anul 1998, cu o piesă interpretată de artista trans Dana Internaţional. Portugalia găzduieşte în premieră anul acesta concursul Eurovision, după victoria lui Salvador Sobral la ediţia desfăşurată la Kiev, cu balada „Amar pelos dois“, compusă de sora sa Luisa. Artistul va urca din nou pe scena competiţiei, unde va interpreta „Amar Pelos Dois“, balada care i-a adus trofeul în 2017, dar şi melodii noi de pe albumul pe care se pregăteşte să îl lanseze. Sobral revine astfel în lumina reflectoarelor după o pauză îndelungată survenită în urma transplantului de inimă.

autor: Adelina Maracine
Un produs Blogger.