Kendrick Lamar, Luis Fonsi si Daddy Yankee sau U2, printre marii castigatori ai Billboard Music Awards 2018


Duminica, 20 mai 2018, a avut loc gala Billboard Music Awards 2018, iar artistii Universal Music Group s-au numarat printre marii castigatori. Kendrick Lamar, U2, Imagine Dragons, Luis Fonsi, Taylor Swift, Chris Stapleton, Jay Z sau Drake au primit trofee la cele mai importante categorii.

Daca rapperul Kendrick Lamar detinea recordul de nominalizari, cu un total de 15, iata ca artistul este si unul dintre marii castigatori ai celei de-a 25-a editie a premiilor, cu un total de 6 premii: Top Streaming Songs Artist, Top Rap Artist, Top Male Rap Artist, Top Billboard 200 Album, Top Rap Album sau Top Streaming Song.

Hitul mondial, „Despacito", lansat de catre Luis Fonsi si Daddy Yankee, a primit 5 trofee: Top Hot 100 Song, Top Streaming Song (Video), Top Selling Song, Top Collaboration (pentru varianta cu Justin Bieber) si Top Latin Song. Intre timp, „Despacito" isi mentine primul loc in ceea ce priveste numarul de vizualizari de pe YouTube, cu peste 5,1 miliarde de vizualizari.

Taylor Swift a fost desemnata „Top Female Artist" si a primit premiul pentru cele mai multe vanzari ale albumului „reputation", iar Imagine Dragons au primit 3 trofee – Top Duo, Top Rock Artist si Top Rock Album.

Drake adauga in palmares trofeul Top Billboard 200, trupa U2 a fost desemnata Top Touring Artist si Top Rock Tour, iar Jay Z a fost premiat pentru cel mai bun turneu rap. In acelasi timp, cel mai bun cantec rap a fost „rockstar", piesa lansata de Post Malone si 21 Savage.

Billboard Music Awards a avut loc pe 20 mai, iar castigatorii au fost desemnati in functie de mai multe criterii, precum interactiunea cu fanii, vanzarile digitale, topurile radio, turnee si campanii social media.

Universal Music Group este cea mai mare casa de discuri din lume, cu un catalog impresionant ce include o diversitate de genuri muzicale. Universal Music este singurul label major prezent in industria muzicala romaneasca. Universal Music Romania si-a castigat pozitia de lider de piata inca de la infiintare, in 2006, datorita strategiei sale de marketing inovatoare.

Un produs Blogger.