Scenă eco la Electric Castle 2018 și acces gratuit pentru bicicliști


Pentru a încuraja distracția într-o zonă prietenoasă cu mediul, artiștii vor cânta pe o scenă eco la Electric Castle 2018. Scena va fi adusă din Franța și este alimentată din surse de energie regenerabilă. Totodată, organizatorii interzic paiele pentru băuturile service la festival, iar cei care vor pedala 250 de kilometri până la castelul din Bonțida vor avea acces gratuit.

Festivalul continuă să încurajeze zecile de mii de participanți așteptați din 18 iulie la Castelul Banffy să reducă la minim impactul asupra mediului pe care un eveniment de asemenea proporții îl poate genera, oferind propriile exemple de implicare”, au anunțat organizatorii Electric Castle.

Electric Castle 2018 se va dăsfășura între 18 și 22 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj.

Festivalul continuă să încurajeze zecile de mii de participanți așteptați din 18 iulie la Castelul Banffy să reducă la minim impactul asupra mediului pe care un eveniment de asemenea proporții îl poate genera, oferind propriile exemple de implicare”, au anunțat organizatorii festivalului de muzică.

La ediția din acest an, artiștii vor cânta pe o scenă eco, alimentată 100 la sută din surse de energie regenerabilă. Potrivit actualdecluj.ro, EcoStage va fi adusă din Franța și este alimentată cu curent care provine în proporție de 50 la sută de la panouri solare. Restul este acoperit de energia kinetică produsă printr-o instalație de două biciclete pe care publicul este invitat să pedaleze.

O idee lansată acum câțiva ani de către organizația Solar Sound System, scena eco este o excelentă ocazie de a duce distracția într-o zonă prietenoasă cu mediul”, spun organizatorii.

Cei care vor să renunțe la confortul mașinii sau decid că nu călătorească cu avionul pot deveni ecoambasadori ai Festivalului Electric Castle, cu condiția de a dovedi că au pedalat pe o distanță de cel puțin 250 de kilometri.


Anul acesta, punctul de pornire spre festivalul nu contează, programul fiind deschis și celor care vin din localități din apropierea comunei Bonțida. Tot ce contează ce ca la final numărul de kilometri să fie de minimum 250, înregistrați prin intermediul aplicației care monitorizează traseul. Înscrierile în program sunt deschise până în data de 20 iunie, pe site-ul mainoi.ro.

Prin acest demers, organizatorii Electric Castle vor să sensibilizeze atât opinia publică, cât și decidenții pentru a investi mai mult în instrastructură în așa fel încât ciclismul să devină o alernativă de transport în România.

Zero deșeuri rămâne un obiectiv pe termen lung pentru Electric Castle. Anul trecut, festivalul a limitat vânzarea băuturilor în pahare de plastic, iar anul acesta va fi prima ediție în care barurile din festival nu vor mai oferi paie de plastic pentru băuturi. Miliarde de paie de plastic sunt utilizate în fiecare zi în lume, generând o poluare enormă ce poate fi evitată refuzând acest „moft”. Limitarea utilizării acestora poate da o nouă șansă mediului, în caz contrar existând riscul ca în câteva decenii în apele oceanelor să plutească mai mult plastic decât pești”, au precizat reprezentanţii Electric Castle.

Încă din octombrie 2017, 12.000 de abonamente au fost vândute pentru Electric Castle 2018. Artiști celebri vor asigura distracția la ediția din acest an a festivalului de la Castelul Bonțida. Trupa Class se reunește la Electric Castle, la 11 ani de la lansarea ultimului album. Iar cap de afiș la Electric Castle va fi artista britanică Jessie J.
Un produs Blogger.