EXCLUSIV. Cum răspunde Bella Santiago la acuzațiile de plagiat. TVR intervine in scandal


Dupa o campanie agresiva anti Laura Bretan, sustinuta de fanii Bellei pe internet, a sosit randul castigatoarei X Factor Romania, Bella Santiago, sa fie acuzata nu doar de fani, ci chiar de presa nationala: de plagiat. 

Ca-n fiecare an, selectia interna Eurovision are parte si de scandal.

"Refrenul piesei Bellei Santiago este, de fapt, o zicală veche/proverb/quote care circulă de câțiva ani buni pe Internet. Deși unele surse spun că îi aparține blogăriței Ashley Lemaine, versurile ar fi un vechi proverb indian.

Culmea ironiei, textul a fost înregistrat, de altfel, și de o firmă din SUA care produce tricouri, astfel că pentru nici 25 de euro, oricine își poate comanda tricou cu acest mesaj motivațional despre care Bella Santiago susține că îi aparține." au publicat site-urile de stiri din Romania.


Organizatorii selectiei nationale Eurovision vin cu un raspuns menit sa-i linisteasca pe fanii Bellei. Acestia sustin ca stiau de situatie, insa nu se pune problema de eliminare, deoarece piesa nu reprezinta elemente de plagiat si a fost atent verificata inainte de a intra in concurs.

Muzzix a contactat-o si pe Bella Santiago pentru un punct de vedere:

"Informatii neadevarate din partea unor hateri care vor sa-mi strice imaginea in fata faniilor. Piesa nu e plagiata, nu se pune problema descalificarii" - a declarat artista.

Se pare că zvonurile cum că refrenul piesei Bellei este „inspirat” de pe Internet au apărut printre ceilalți concurenți sau fani ai lor încă de duminică, de la Semifinala de la Iași. Acesta ar fi și motivul pentru care Bella ar fi fost destul de indispusă, probabil îngrijorată de ce impact va avea greșeala ei și a colegului ei, dacă s-ar fi aflat.
Păi o competiție trebuie să fie corectă, iar când te treci textier, deși tu folosești citate din poezii/cărți nu mi se pare corect. În primul rând față de cei care au muncit să vină cu o compoziție originală”, a spus unul dintre ceilalți concurenți la Eurovision, nedorind însă să își dezvăluie identitatea.

Bella Santiago a intrat în semifinalele Eurovision România 2019 cu piesa „Army of love” după ce a primit un wild card din partea juriului, deși nu a participat la preselecția prin care au trecut alte peste 120 de melodii. Artista este favorita selectiei nationale.

Melodia ei a trecut mai departe de prima seminfinală desfășurată la Iași, transmisia fiind făcută în direct de TVR1 și TVR HD, sub sloganul „Împlinește visul!”. 


Bodan Iancu, Andrei Didas
Un produs Blogger.