Eminem scrie istorie in clasamentele Spotify si doboara record dupa record


Nu mai are sens sa mentionam ca Eminem este unul dintre cei mai de succes artisti din toate timpurile. Insa fix in momentul in care puteam crede ca legenda muzicii rap nu ne mai poate surprinde cu nimic, Slim Shady loveste din nou.
Eminem a devenit singurul artist din istoria Spotify cu 7 albume care inregistreaza fiecare cate 1 miliard de ascultari – „The Marshall Mathers LP", „Kamikaze", „Revival", „Marshall Mathers LP 2", „Recovery", „The Eminem Show", „Curtain Call".
In mod surprinzator, nu albumul „Kamikaze" este cel care a pus bazele acestui record, ci chiar „The Marshall Mathers", un veritabil material clasic si unul dintre cele mai iubite LP-uri ale artistului, lansat acum 19 ani. „The Marshall Mathers" este albumul ce succeda „The Slim Shady LP" (cel de-al doilea material al lui Eminem) si, totodata, lansarea care l-a transformat pe Marshall intr-un superstar international.
5 lucruri pe care nu le stiai despre albumul „The Marshall Mathers"
  1. Initial, Eminem a dorit ca „The Marshall Mathers", cel de-al treilea album al sau, sa se intituleze „Amsterdam", dupa ce artistul a vizitat acest oras impreuna cu prietenii sai. Titlul albumului urma sa faca aluzie la consumul abuziv de droguri.
  2. Varianta fizica a albumului a avut doua coperti: prima dintre ele aduce un tribut anilor adolescentei si il infatiseaza pe Eminem in fata casei in care a copilarit, pe cand cea de-a doua face referire la viciile acestuia, redand imaginea artistului in pozitie fetala, inconjurat de sticle de alcool si pastile.
  3. „Marshall Mathers" a stabilit un record in vanzari pentru acea vreme in Statele Unite: 1,78 de milioane de unitati la doar o sapatamana dupa marea lansare.
  4. Albumul i-a asigurat lui Eminem primul single al carierei sale care a reusit sa ajunga in primele 10 pozitii ale clasamentului Billboard Hot 100.
  5. In anul 2001, „Marshall Mathers" a fost nominalizat de 4 ori la Grammy, inclusiv pentru „Album Of The Year". In cadrul ceremoniei de premiere, Eminem a interpretat piesa „Satan", in duet cu legendarul Elton John.
Un produs Blogger.