Muzica ia cu asalt premiile Academiei Americane de Film


Este unanim cunoscut faptul ca nucleul afectiv al fiecarui film este generat de o coloana sonora potrivita, iar editia din 2019 a Premiilor Oscar sta cu certitudine marturie acestei afirmatii. Cu productii cinematografice precum „A Star Is Born", „Bohemian Rhapsody", „Black Panther" sau „Mary Poppins Returns", este evident ca naratiunea sustinuta prin muzica a primit cele mai multe nominalizari anul acesta.

„A Star Is Born" este, dupa cum indica lista nominalizarilor (8 la numar), filmul care a afectat resorturile emotionale si a atins in profunzime cele mai sensibile corzi ale spectatorilor. Filmul transpune gradual o poveste de dragoste coplesitoare, incadrata de una dintre cele mai frumoase coloane sonore produse vreodata. „Shallow", interpretata de Lady Gaga si Bradley Cooper, se numara printre cele mai ascultate piese din ultima perioada, iar acest lucru a propulsat-o direct in fruntea listei nominalizarilor pentru Best Original Song. „A Star Is Born" a mai fost nominalizat si la categoriile Best Picture, Best Actor In A Leading Role (Bradley Cooper), Best Actor In A Supporting Role (Sam Elliott), Best Actress In A Leading Role (Lady Gaga), Cinematography (Matthew Libatique), Sound Mixing si Writing (Adapted Screenplay).

Asculta/ Descarca soundtrack-ul "A Star is Born" aici: 

Filmul „Black Panther" este o continuare a actiunii din „Captain America: Civil War", ce completeza in mod magistral seria povestilor supereroilor Marvel. Coloana sonora, nominalizata la Oscar, joaca un rol crucial in aceasta productie cinematografica, avand sarcina de a coordona si fluidiza intreaga poveste a filmului. „All The Stars", o piesa cu un mesaj puternic, interpretata de Kendrick Lamar si SZA, a fost nominalizata la categoria Best Original Song. Celelalte 5 categorii la care „Black Panther" a primit nominalizari sunt: Best Picture, Production Design, Sound Editing, Sound Mixing, Costume Design.

Asculta/ Descarca soundtrack-ul "Black Panther" aici: 

„Bohemian Rhapsody" este poate singura productie cinematografica in care muzica joaca, fara doar si poate, rolul principal. Filmul si soundtrack-ul sau de colectie vor reaminti fanilor Queen motivele pentru care s-au indragostit de aceasta trupa. Ba mai mult, filmul a facut ca, dupa aproape 50 de ani de la geneza Queen, „Bohemian Rhapsody", legendarul single, sa devina acum cea mai ascultata piesa rock a acestui secol. „Bohemian Rhapsody" a primit 5 nominalizari la Oscar pentru categoriile Best Picture, Best Actor In A Leading Role (Rami Malek), Film Editing, Sound Editing si Sound Mixing.

Asculta / Descarca soundtrack-ul "Bohemian Rhapsody" aici: 

Celelalte filme nominalizate la Oscar, in care muzica reprezinta unul dintre cele mai importante elemente, sunt: musicalul „Mary Poppins Returns" (nominalizat la categoriile Best Original Song – „The place where lost things go", Production Design, Costume Design),  „Mary Queen Of Scots" (pentru Make up and Hairstyling si Costume Design) si animatiile „Ralph Breaks The Internet" si „Spider-Man: Into The Spider-Verse", ambele nominalizate la categoria Best Animated Feature Film. 

Un alt aspect demn de mentionat este strans legat de doua dintre cele mai mari hit-uri ale anului 2018 – „Zero" de la Imagine Dragons si „Sunflower", interpretat de Post Malone si Swaee Lee – extrase de pe coloanele sonore ale celor doua animatii nominalizate la Oscar, „Ralph Breaks The Internet" si „Spider-Man: Into The Spider-Verse".
Asculta/ Descarca soundtrack-ul "Mary Poppins Returns" aici: 
Asculta/ Descarca soundtrack-ul "Mary Queen Of Scots" aici: 
Asculta/ Descarca soundtrack-ul "Ralph Breaks the Internet" aici: 
Un produs Blogger.