OSCAR® 2019. „Green Book” - cel mai bun film, Rami Malek și Olivia Coleman - cei mai buni actori

Premiile Oscar 2019, cel mai așteptat eveniment din lumea cinematografiei, au fost decernate în această noapte într-o gală desfășurată sub semnul echilibrului. 
Autor: Andrei Didas | 25 februarie 2019 | Sursa: Digi24
Digi24 şi Film Now a prezentat în direct gala premiilor Academiei Americane de Film, ajunsă la a 91-a ediție. Filmul „Bohemian Rhapsody” a adus cele mai multe statuete -patru, urmat de „Green Book”, „Roma”, „Black Panther” cu câte trei. Olivia Coleman și Rami Malek au fost desemnați cei mai buni actori în rol principal, în timp ce Regina King și  Mahershala Ali au fost recompensați cu Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

Spre deosebire de alte ediţii, Gala Premiilor Oscar de anul acesta se remarcă printr-o mare diversitate a laureaţilor și o distribuție cumva echilibrată a premiilor.

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Cel mai bun film: "Green Book"

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman ("The Favourite")

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King ("If Beale Street Could Talk")

Cel mai bun film străin: "Roma"

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Spider-Man: Into The Spider-Verse"

Cea mai bună scenografie: "Black Panther"

Cel mai bun scenariu adaptat: "BlacKkKlansman"

Cel mai bun scenariu original: "Green Book"

Cea mai bună imagine: "Roma"

Cel mai bun montaj: "Bohemian Rhapsody"

Cea mai bună coloană sonoră: "Black Panther"

Cel mai bun cântec original: "Shallow" (din filmul "A Star Is Born")

Cel mai bun montaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"

Cel mai bun mixaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"

Cele mai bune efecte vizuale: "First Man"

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: "Vice"

Cele mai bune costume: "Black Panther"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bao"

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Skin"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Free Solo"

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Period. End of Sentence".

Bazat pe fapte reale, Green Book spune povestea a două destine care aparent nu aveau nimic în comun, dar care odată intersectate au dus la o prietenie pe viață. New-yorkezul de origine italiană Tony Lip, interpretat de Viggo Mortensen, acceptă să fie șoferul și asistentul personal al pianistului afro-american Don Shirley, jucat de  Mahershala Ali, care pornește într-un turneu în sudul Americii. Se întâmplă în anii 60, când ura față de persoanele de culoare se manifesta violent. Green Book era cartea care cuprindea hotelurile și restaurantele în care persoanele de culoare aveau voie să intre. Filmul a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie și avea 5 nominalizări la Oscar.

A obținut trei statuete: pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar și cel mai bun scenariu original.

OLIVIA COLEMAN - CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL

O primă mare surpriză la premiile Oscar 2019: Olivia Coleman, protagonista filmului „The Favourite”, ia Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. Pentru rolul reginei Ann, pe care îl joacă magistral, actrița britanică s-a îngrășat 15 kilograme. Cu toate acestea, favorită pentru Oscarul la această categorie era considerată Glenn Close, pentru rolul din „The Wife”. Actrița Glenn Close ratează astfel din nou Oscarul, deși este la a șaptea nominalizare. 


Glenn Close, eşti idolul meu de atâta timp. Nu îmi doream ca asta să se întâmple aşa”, a glumit Olivia Coleman, declarându-se recunoscătoare regizorului Yorgos Lanthimos şi colegelor de platou, Emma Stone şi Rachel Weisz.

Acesta este primul Oscar din cariera Oliviei Colman, care a mai câştigat cu rolul reginei Anne din „The Favourite” un Glob de Aur şi un premiu BAFTA. Pelicula, a cărui acţiune se petrece la curtea Angliei, în secolul XVIII, a fost regizată de Yorgos Lanthimos după un scenariu semnat de Deborah Davis şi Tony McNamara.

Alături de Olivia Colman, din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Emma Stone şi Rachel Weisz. Amândouă fuseseră nominalizate la categoria cea mai bună actriță în rol secundar.

Olivia Coleman este mai puţin cunoscută în Statele Unite, dar foarte populară în Marea Britanie, unde a fost declarată recent una dintre cele mai influente personalităţi din televiziune. Anul  acesta a fost la prima sa nominalizare la Oscar cu interpretarea reginei Anne. A îmbrăţişat total personajul monarhului nevrotic, lipsit de feminitate, bolnav de gută, care în multe scene apare vomitând. Colman a recunoscut că i-a plăcut la nebunie că nu trebuia să fie drăguţă, ceea ce, spune ea, i-a dat multă libertate actoricească. „Mi se pare mult mai ruşinos să încerc să dau bine într-un rol”, a declarat actriţa, care a câştigat deja Globul de AUR, dar şi premiul BAFTA pentru interpretarea din "The Favourite".

RAMI MALEK - CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL

Rami Malek, s-a împiedicat și a căzut de pe scenă în timpul ceremoniei.Actorul a fost ajutat să se ridice de câeva persoane din public, iar medicii i-au acordat câteva îngrijiri medicale

Pentru modul în care l-a interpretat pe Freddie Mercury, Rami Malek a câştigat toate premiile din acest sezon - de la Globurile de Aur până la BAFTA. Pentru a imita perfect fiecare gest sau privire a legendarului lider al trupei Queen, actorul a avut un „movement coach”, un antrenor de mişcări. 

De asemenea, pentru a arăta ca Freddie Mercury, a îndurat 50 de ore de probat costume şi a purtat o proteză dentară incomodă. Nu în ultimul rând, pentru a fi convingător în pielea muzicianului, Rami Malek a luat sute de lecţii de canto şi de pian, dar a trebuit să înveţe şi să facă un playback impecabil, pentru că mare parte din muzica din film este cu vocea originală a lui Freddie Mercury.
Un produs Blogger.