Netflix: zece filme şi seriale de văzut în aprilie




Cu zeci de titluri noi lansate în fiecare lună pe platforma Netflix nu este de mirare că abonaţii au uneori dificultăţi să aleagă. Le venim în ajutor cu cele zece titluri de mai jos, care oferă mai totul, de la doza de bizar şi straniu la reîntâlniri cu personaje populare şi un reality show în care spectatorul decide mersul lucrurilor. 
Sursa articol: Cinemagia.ro

Suzzanna: Buried Alive/3 aprilie (film)

Dacă la întrebarea "ai văzut vreodată un horror indonezian?" răspunsul tău e "nu", iată că ai ocazia rezolvi problema. Suzzanna: Buried Alive se inspiră din mitologia indoneziană pentru a ne arăta ce se întâmplă când, ucisă în condiţii suspecte, o tânără însărcinată revine printre cei vii pentru a-i bântui şi ucide în cele mai sângeroase moduri cu putinţă pe cei vinovaţi de moartea ei.
Chilling Adventures of Sabrina: Part 2/5 aprilie (serial)

Nouă ne-a plăcut foarte mult prima parte a sezonului (cronica aici), iar a doua parte pare să reia cu acelaşi aplomb lupta dintre lumină şi întuneric lăsată nerezolvată după primele opt episoade. Sabrina (Kiernan Shipka, pe care o revedem luna aceasta pe Netflix şi în horror-ul The Silence) pare să-şi fi îmbrăţişat legăturile cu întunericul, dar va fi ea în stare să renunţe la legăturile cu lumea oamenilor obişnuiţi pentru a deveni vrăjitoare? Vom vedea cu siguranţă în cele nouă episoade noi lansate pe 5 aprilie.
Quicksand/5 aprilie (serial)

The Bridge/Broen este poate cel mai francizat serial al deceniului, cu versiuni locale în Marea Britanie, SUA, Estonia, Malaezia şi Germania. Scenarista Camilla Ahlgren revine în atenţie cu Quicksand, o adaptare după cartea cu acelaşi nume scrisă de Malin Persson Giolito, despre Maja (Hanna Ardéhn), o adolescentă acuzată de crimă. Pornind de la o tragedie, serialul va retrasa evenimentele anterioare, explorând dedesubturile dubioase ale lumii celor înstăriţi din prosperul Stockholm. A trecut ceva vreme de când Scandinavia a oferit un hit din genul pe care l-a şi creat, prin urmare chiar ne dorim ca Quicksand să se ridice la înălţimea aşteptărilor.
Our Planet/5 aprilie (serial documentar)

Planet Earth (2006) este cu siguranţă cel mai de succes serial documentar din toate timpurile (locul patru în topul imdb al serialelor, cu un rating de 9,4). Iată că realizatorii din spatele producţiei BBC, inclusiv naratorul David Attenborough, ajuns acum la 92 de ani, revin în atenţie cu Our Planet, un sezon de opt episoade ce explorează în cadre uluitoare varietatea naturii pe glob. De această dată tonul se schimbă, pentru că documentarul nu se va sfii să arate şi efectele devastatoare ale încălzirii globale.
You vs. Wild/10 aprilie (reality show interactiv)

Anul trecut lansa filmul interactiv Black Mirror: Bandersnatch, iar acum Netflix merge mai departe pe tărâmul producţiilor interactive cu reality show-ul You vs. Wild, în care spectatorii îl vor îndruma pe Bear Grylls în aventurile sale în cele mai periculoase locuri de pe glob. În acest moment nu ştim cât de mare este puterea spectatorilor (oare mai multe alegeri greşite vor duce la moartea exploratorului?), dar vom afla curând...
Black Summer/11 aprilie (serial)

După ce la sfârşitul lunii ianuarie impresiona cu excelentul Kingdom (cronica noastră aici), Netflix propune un nou serial cu zombi, Black Summer. Acesta este pentru serialul Syfy Z Nation exact ceea ce Fear the Walking Dead era pentru The Walking Dead, un prequel ce explorează zorii apocalipsei ce face întreaga societate să se dărâme. Observăm evenimentele din punctul de vedere al lui Rose (Jaime King), o tânără mamă separată de fiica atunci când armata încearcă să restabilească ordinea în haosul cauzat de atacurile zombilor.
Huge in France/12 aprilie (serial)

Românii îl cunosc pe Gad Elmaleh mai ales datorită comediei romantice Hors de prix(2006), dar omul chiar e "huge in France", o celebritate a scenelor de stand-up comedy şi a emisiunilor de divertisment. Serialul se bazează exact pe premisa descrisă în titlu, explorând ce se întâmplă când Elmaleh ajunge în Statele Unite pentru a petrece timp cu fiul său şi descoperă că aici nimeni n-a auzit de el. Obişnuit cu atenţia presei, Elmaleh se urcă în avion "huge" şi aterizează un "nobody". Mai mult de atât, un "nobody" cu atât mai enervant cu cât încă se crede "huge". Jerry Seinfeld apare în propriul rol, iar serialul va comenta ireverenţios întreg star system-ul hollywoodian.  
The Silence/12 aprilie (film)

Dacă după A Quiet Place ne-am uitat la Bird Box, păi chiar trebuie să vedem şi The Silence, a treia parte din poate cea mai nefericită sincronizare din istoria genului horror. Premisa: când omenirea este atacată de o specie de prădători eliberaţi recent din adâncuri, orice zgomot poate fi o condamnare la moarte pentru supravieţuitorii care ajung în vizorul atacatorilor orbi, dar cu auzul extrem de dezvoltat. În centrul atenţiei este o tânără surdă (Kiernan Shipka), care încearcă să supravieţuiască alături de familia sa (Stanley TucciMiranda Otto). Firul narativ comun se schimbă atunci când familia trebuie să înfrunte un cult bizar...
The Protector: Season 2/26 aprilie (serial)

Nu am avut timp să publicăm o cronică la apariţia primului sezon din acest prim serial Netflix produs în Turcia, dar trebuie să spunem că l-am vizionat până la sfârşit şi că merită atenţia. Fără să se ia prea mult în serios, The Protector spune povestea lui Hakan (Çagatay Ulusoy), un tânăr vânzător în bazar care descoperă că are un rol major în lupta unei organizaţii străvechi aflate în război cu un inamic nemuritor ce a pus gând rău Istanbulului şi întregii omeniri. Dacă la finalul primului sezon am aflat identitatea antagonistului, iată că sezonul doi se va ocupa de războiul total dintre bine şi rău.
Street Food/26 aprilie (serial documentar)

Creatorii serialului Chef's Table lasă deoparte maeştrii bucătari cu restaurante prestigioase şi se concentrează pe delicii gastronomice gata să fie savurate în locaţii mai prietenoase, pe trotuar sau la colţ de stradă. Primul sezon ne va purta în nouă oraşe asiatice şi ne va prezenta specialităţi locale. În acest moment nu au fost anunţate numele chef-ilor prezentaţi, dar o fotografie de promovare ni-l arată pe Jay Fai, un chef thailandez care a devenit o adevărată legendă după primirea primei stele Michelin acordate vreodată unui local ce-şi desfăşoară activitatea într-un decor lipsit de pretenţii.
Un produs Blogger.