Artişti din zece țări vor concura pe scena Festivalului Cerbul de Aur12 artişti din zece ţări intră în competiţia pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro. 
Andrei Didas, 11 iulie
Cerbul de Aur, cel mai mare festival internaţional de interpretare organizat în România, şi-a aflat concurenţii ediţiei 2019! 12 artişti din zece ţări intră în competiţia pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro. 

Juriul selecției - Crina Mardare, Cătălin Cățoiu, realizatorii de emisiuni radio Felix Crainicu (Radio România), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Andreea Remeţan (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist TVR şi Gabriel Scîrlet, regizor muzical TVR – a ales cei 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare.

Tinerii artişti vor urca pe scena din Braşov, joi şi vineri, 22-23 august, urmând ca sâmbătă, 24 august, în seara de gală, să aflăm unde va merge Marele Trofeu al celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur:

1
TAMARA
GEORGIA
2
RALFS EILANDS
LETONIA
3
VERONICA LIBERATI 
(foto articol)
ITALIA
4
FLORIN RADUTA
ROMANIA
5
ANNA ODOBESCU
MOLDOVA
6
 ALFIE ARCURI
AUSTRALIA
7
RENATE
ROMANIA
8
CYNTHIA VERAZIE
CIPRU
9
 ELIZA G
ITALIA
10
 SYUZANNA MELQONYAN
ARMENIA
11
MONIKA MARIJA
LITUANIA
12
 SARA DE BLUE
AUSTRIA
Pentru concurenţi, urmează prima provocare: alegerea piesei din repertoriul românesc pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov, din lista pusă la dispoziţie de organizatori.

Hituri românești, în concursul internațional de interpretare

Continuând o tradiție de peste jumătate de secol, concurenţii vor interpreta, alături de o piesă din repertoriul propriu, şi o melodie românească. Anul acesta, cei 12 finaliști ai concursului vor alege dintr-o selecție de piese care au făcut istorie în muzica românească în ultima jumătate de veac, de la Angela Similea și Mirabela Dauer la Delia sau Smiley:  

1. Domnişoară, nu pleca (Ionel Tudor) - Gabriel Cotabiţă 
2. Lalele (Temistocle Popa)
3. Ţărăncuţă (Ion Vasilescu)
4. Casa mea (Ion Cristinoiu) - Angela Similea
5. Morăriţa (Vasile Vasilache) - Mirabela Dauer
6. Ploaia şi noi (Vasile Vasilache jr) - Doina Badea / Angela Gheorghiu
7. Un actor grăbit (Bogdan Cristinoiu) - Laura Stoica
8. Fată dragă, nu fi tristă (Şerban Georgescu) - Mădălina Manole
9. Bună seara, iubite (Adrian Enescu) - Loredana
10. Cât de frumoasă eşti (Andrei Tudor) - Mihai Trăistariu
11. Dragostea rămâne (Adrian Cristescu) - Andra 
12. Pleacă (Cornel Ilie, Mihai Sarghea) - Vunk & Antonia 
13. Vara nu dorm (Ştefan Mihalache, Răzvan Costache) - Connect R  
14. Mă ucide ea (Mihail Sandu, Sergiu Socaciu) - Mihail 
15. Oficial, îmi merge bine (Eduard Andreianu, Sergiu Istrati, Andrei Maria, Marius Moga) - Simplu 
16. Perfect fara tine (Teodor Chirilă,Toma Eugen Caminschi) - Vama 
17. Pe aripi de vânt (Alexandru Pelin, Ovidiu Baciu) - Delia 
18. Acasă (Şerban Cazan, Maria Andrei, Dorian Micu, Rareş Mititean)- Smiley 
19. De la capăt (Victor Alastani, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Călin Goia, Silviu Păduraru) - Voltaj 
20. Ploaia (Roxana Andronescu, Cătălin Tuţă Popescu) - Spin  
21. Creioane colorate (Felicia Donose, ȘŞerban Cazan, Maria Andrei) - Feli 
22. Noapte caldă (Robert Anghelescu) - Bere Gratis & Sore 
23. Ce are ea (Sandor Biro) - Delia  
24. Cât de departe (Dan Bittman, Romeo Dediu, Tino Furtună,Edi Petroşel,Mugurel Vrabete) - Holograf 
25. Apa (Loredana Groza) - Loredana  

Tinerii artiști vor fi acompaniați de Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei din Brașov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor.  

A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.  

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format  format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.  Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro 

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară. 

Un produs Blogger.