Cum a fost la Electric Castle - ziua a doua. 46.000 de participanţi au venit la castelul Banffy din Bonţida



Peste 46.000 de oameni au fost prezenţi, în a doua zi de festival, pe domeniile castelului Banffy. 
Ana Vasilache, 20 iulie
La scena principală, Limp Bizkit a strâns zeci de mii de oameni care s-au distrat şi au dansat alături de Fred Durst & company, unul dintre ei având şi ocazia să urce pe scenă alături de trupă.

La Main Stage by Orange, Limp Bizkit a strâns zeci de mii de oameni care s-au distrat şi au dansat alături de Fred Durst & company, unul dintre ei având şi ocazia să urce pe scenă alături de trupă. Pe lângă propriile hituri, Limp Bizkit a surprins publicul şi cu cover-uri după piese celebre ale unor trupe precum Metallica sau Guns’n’Roses. A fost cu siguranţă „just one of those days” pe care nimeni din faţa scenei principale nu le va uita vreodată.

Surpriză în fosta moară a castelului        

Membrii CHVRCHES s-au declarat şi ei încântaţi de publicul Electric şi de atmosfera întregului festival, la care au apreciat lista diversificată de artişti pe care participanţii îi pot urmări. „Să ai şansa să cânţi pentru prima dată în această parte a Europei, să o faci împărţind scena cu Fred Durst şi într o locaţie atât de specială cum e acest castel, se întâmplă rar, chiar şi pentru o trupă aflată mereu în turneu, cum suntem noi”, spunea solista trupei, Lauren Mayberry. Începând de joi, publicul redescoperă o scenă specială a festivalului, The Mill. Fosta moară a castelului va găzdui, sâmbătă, de la ora 22:30, un „secret gig”; organizatorii nu doresc să dezvăluie numele artistului invitat, dar cu siguranţă va fi cineva al cărui show nu trebuie ratat.

Florence and The Machine     

Conexiunea extraordinară a artiştilor cu publicul electric este posibilă şi datorită calităţilor tehnice ale scenelor şi ale sistemului de sonorizare, un element esenţial al oricărui festival de muzică. Acestea sunt de ultimă generaţie, create de unul dintre cei mai mari producători de profil din lume; spre exemplu, la o lăţime de peste 80 de metri liniari şi cu peste 650 de metri pătraţi de LED-uri instalate, scena principală le garantează fanilor nu doar un sunet perfect, ci şi o experienţă vizuală de vârf. Aceasta este scena pe care, astăzi, urcă unul din numele care nu mai are nevoie de nicio prezentare: Florence and The Machine este nu doar un fenomen, ci şi o dorinţă împlinită pentru zeci de mii de fani Electric Castle care au menţionat această trupă în topul artiştilor pe care şi-ar dori să îi poată vedea live la Cluj. Dincolo de stilul indie rock, Florence and The Machine sunt renumiţi pentru producţiile lor excentrice, cu mult dramatism, dar şi pentru calităţile vocale extraordinare ale lui Florence Welsh, care i-au făcut remarcaţi iniţial în Marea Britanie, prin intermediul BBC, iar apoi la nivelul unui fenomen mondial. Concertul Florence and The Machine va fi interpretat live, în limbaj mimico-gestual, de Amber Gallloway Gallego, pentru persoanele cu hipoacuzie. Programul scenei principale începe însă mai devreme, de la ora 17. Pentru a sprijini artiştii şi trupele din România, organizatorii au decis ca o trupă autohtonă să deschidă show-ul pe scena principală în fiecare seară, iar astăzi este momentul CTC. Vor urma „rezidenţii de la Bonţida”, Dub Pistols, The Vaccines,  trupa indie rock ce ajunge cu cel mai recent album, Combat sports, iar de la ora 23:15 Sigma, la a doua lor prezenţă în Electric Castle.
Un produs Blogger.