Electric Castle ziua a 3-a: 55.000 de participanţi. Probleme cu transportulFlorence + The Machine, poate cel mai aşteptat headliner al acestei ediţii a festivalului Electric Castle, a adunat în faţa scenei principale cea mai mare parte din cei 55.000 de oameni prezenţi, vineri, în festival. 
Ana Vasilache, 21 iulie
Pe de altă parte, vineri a fost o zi în care drumul din Cluj-Napoca şi până în Bonţida a fost extrem de aglomerat. O călătorie a durat circa 3 ore.

Circa 3 ore a durat o călătorie din Cluj-Napoca până la domeniul Banffy din Boţida, începând de la ora 17.00 şi până pe la 22.00. Pe lângă traficul de festival, rutele au fost aglomerate de autoturismele clujenilor care plecau din oraş pe week-end. Trenul nu a fost o alternativă viabilă, avân în vedere că de exemplu, cei care aşteptau la oa 19.30 la gară au aflat că următorul tren vine la ora 22. Pe o bună bucată din traseu s-a circulat bară la bară. În plus, autocarele de circa trei ani sunt direcţionate pe acelaşi drum neasflatat şi prăfuit. Consiliul Judeţean nu a dorit/reuşit să-l asfalteze, deşi în broşurile de prezentare pe care instituţia le prezintă la târgurile de turism, Electric Castle este unul dintre evenimentele recomandate pentru străini.    

Ai crede ca un festival de talia Electric Castle merita macar un drum cu 2 benzi pe sens. Sau macar un drum astfaltat. Sau macar un drum. Asta ca sa nu ramana blocati in trafic zeci de mii de oameni sau artisti prin aeroport”, a postat PR-ul festivalului Andi Vanca pe Facebook.   

Cum a fost în ziua a 3-a      

Cunoscută pentru sensibilitate, dar şi sinceritatea cu care îşi recunoaşte punctele vulnerabile, solista Florence Welch i-a rugat pe toţi cei prezenţi să lase telefoanele, să se bucure de momentul prezent, să privească la cei din jur, şi, astfel, să simtă cât sunt de conectaţi unii la ceilalţi şi să trăiască show-ul alături de ea. „Mulţumesc, România, pentru locul acesta minunat, sunt foarte fericită că mă aflu aici”, a spus Florence în timpul concertului.  Într-un show în care a vorbit mereu despre încrederea în sine şi cât de importantă este aceasta, Florence a arătat, aseară, că se poate lăsa, la propriu, în mâinile publicului ei. Artista a coborât de pe scenă, a urcat peste gardul care o despărţea de public şi, susţinută de mâinile oamenilor, a continuat să intrepreteze hit-urile sale celebre.

CTC, The Vaccines şi Sigma     

CTC, The Vaccines şi Sigma au construit programul zilei pe scena principală, într-un mixt complex de stiluri muzicale, care se regăseşte, de altfel, peste tot în Electric Castle. Un punct fierbinte în festival a fost, ieri, Shizzle Stage unde peste 20 de artişti hip hop au reuşit unul din cele mai lungi cypher-uri realizate vreodate în România. Astăzi, pe aceeaşi scenă, va avea loc mult aşteptatul battle în care se vor confrunta nu mai puţin de 20 de concurenţi: ei se vor „alerga” în flow-uri până la cel mai bun delivery.     

Festival eco      

Cei care sunt ataşaţi de locul în care se desfăşoară Electric Castle nu trebuie să uite că, până duminică inclusiv, pot susţine restaurarea Castelului Bánffy printr-o modalitate foarte simplă. Pentru fiecare PET adus la Royal Bank of Plastic – staţiile de colectare selectivă de lângă Royal Market şi Eco Stage -, Lidl va dona câte un leu pentru renovare. Iniţiativa face parte din programul Environment First, ce-şi propune să reducă amprenta ecologică a festivalului, să încurajeze colectarea selectivă şi să controbuie la reducerea risipei alimentare. 

Un produs Blogger.