Filmele lunii iulie 2019



Traficul din marile oraşe, dar şi programul cinematografelor intră în amorţeala estivală: doar 13 premiere se lansează pe marile ecrane în luna iulie. 
Afiș filmul "Regele Leu"
5 iulie
Spider-Man: Far From Home



După ce am văzut deja de trei ori (în ultimele două decenii) cum Peter Parker devine Spider-Man, iată că eroul interpretat acum de Tom Holland are în sfârşit parte de o aventură originală. Filmul este aşteptat nu doar pentru exuberanţa personajului, ci şi pentru faptul că este prima reîntâlnire cu Universul Cinematografic Marvel după finalul lui Avengers: Endgame. 

Cu patru villain-i ieşiţi din comun, o nouă reîntâlnire cu Nick Fury şi cooptarea în echipă a lui Jake Gyllenhaal, blockbusterul este deja etichetat drept un excelent restart al francizei. Cinemagia va vedea filmul marţi seara şi va publica miercuri o cronică.

Primul weekend al lunii ne mai oferă drama turco-română Saf şi filmul italian Notti magiche / Nopți magice, despre sfârşitul epocii de aur a cinema-ului italian.

12 iulie
Stuber: Detectiv de nevoie



O revizitare americană a francizei Taxi create de Luc Besson, Stuber porneşte de la o premisă promiţătoare şi anume alăturarea dintre un şofer de Uber foarte preocupat să primească exclusiv calificative de cinci stele şi un dezlănţuit detectiv (Dave Bautista, la primul rol principal de anvergură după apariţiile sale din franciza Avengers) mai mult decât hotărât să-şi bage la zdup oponenţii. 

Trailerul pare să ofere mai toate glumele din scenariu, dar (am mai spus-o şi o repetăm) puţine sunt genurile mai potrivite pentru o zi toridă de vară decât o comedie de acţiune ce combină exploziile, urmăririle şi gagurile fizice.

Tot acum vedem Vox Lux, film lansat anul trecut la Veneţia şi foarte lăudat pentru ce face Natalie Portman din rolul unei celebre cântăreţe a cărei viaţă este distrusă de propria faimă. Rămânem pe tărâm muzical cu noul film al lui Danny Boyle, Yesterday, despre un muzician care, în urma unei împrejurări supranaturale, este singurul din lume care ştie că formaţia Beatles a existat. Într-o realitate paralelă, eroul încearcă să obţină faima interpretând celebrele hituri ale formaţiei. În program este şi horror-ul Annabelle 3, o nouă parte a francizei The Conjuring.

19 iulie
The Lion King / Regele Leu 



După ce a devenit premiera cu cele mai mari încasări din 1994, The Lion King a fost relansat în 2002 în format IMAX şi în 2011 în format 3D, celebra poveste Disney având acum parte de o nouă revizitare live action. Filmul nu mai are de nevoie de nicio prezentare: ştim cu toţii cum începe şi cum se termină.

Tot acum îl vedem pe Luc Besson, eternul îndrăgostit de asasine letale, regizând filmul de acţiune Anna, despre o tânără al cărei trecut misterios o determină să se arunce într-o aventură în care şi-ar putea pierde viaţa în orice clipă. Se lansează şi Doubles vies/Vieți duble, drama pariziană a lui Olivier Assayas, cu celebra Juliette Binoche în rolul principal.

26 iulie
Crawl/Ape ucigașe 



Să fie acest disaster movie hitul venit de nicăieri al lunii? Kaya Scodelario (o ştii din filmele The Maze Runner) interpretează o tânără care, după ce statul Florida este lovit de un distrugător uragan, se întoarce în casa părintească pentru a-şi salva tatăl. 

Când casa este cuprinsă de ape, uraganul pare ultima grijă a eroinei: crocodili înfometaţi încep să dea târcoale, aşteptând o cină sigură. Un ajutor venit pe neaşteptate complică şi mai mult lucrurile. Violent şi plin de tensiune, filmul pare să-şi dezvăluie prea multe secrete în trailer, prin urmare dacă apreciezi action-urile sângeroase şi ştii sigur că vei merge la acest film, mai bine nu te uiţi la trailer.

Diane Keaton revine în atenţie în genul care i-a reactivat cariera în ultimul deceniu, comedia cu "băbuţe" Poms / Hai că încă putem!. Tot acum vedem şi premiatul film italian Lazzaro felice / Fericit ca Lazăr.


Ştefan Dobroiu, Cinemagia
Un produs Blogger.