Netflix: zece filme şi seriale de văzut în septembrie 2019


Ce ne place nouă la luna septembrie este că titlurile noi iau faţa relansărilor unor seriale deja cunoscute. Totodată, luna oferă un impresionant număr de personaje feminine puternice. Iată mai jos recomandările noastre, iar mai sus poţi vedea un montaj cu imagini din producţiile selectate.
Cinemagia, 04 septembrie
Élite/Elita - sezonul 2
6 septembrie
Cinemagia a fost recent la un eveniment Elite la Madrid şi chiar a fost luată prin surprindere de fascinaţia publicului tânăr pentru acest serial ce combină scurtcircuitele telenovelei cu tensiunea thriller-ului. Poate că publicul matur va fi reticent să se lase prins în complicatele aventuri ale mai multor elevi, unii extrem de bogaţi şi cu lumea la picioare, alţii lipsiţi de resurse şi consideraţi intruşi, din cel mai exclusivist liceu privat din Spania, dar publicul tânăr are toate şansele să revină pentru a vedea noi triunghiuri amoroase (aruncăm şi niţel incest în reţetă) şi răsturnări de situaţii. Şi oare asasinul din primul sezon va fi descoperit? De văzut din 6 septembrie.

Vezi TRAILER

The Spy/Spionul
6 septembrie
În funcţie de poziţia personală în legătură cu formarea Israelului şi controversata sa influenţă în Orientul Mijlociu, The Spy poate fi propagandă sau omagierea faptelor unui erou real. Serialul scris şi regizat de Gideon Raff (răspunzător pentru serialul original Homeland, pe care se bazează extrem de popularul remake american cu Claire Danes în rolul principal) ni-l arată pe Sacha Baron Cohen într-un rol extrem de serios, cel al spionului Eli Cohen (o rudă îndepărtată a actorului, pare-se), cel mai eficient spion al Mossad-ului la începutul anilor '60. Misiunile sale şi informaţiile despre deciziile politice la nivel înalt din Siria au consolidat poziţia Israelului în zonă într-o perioadă extrem de dificilă. Din distribuţia filmului face parte şi Noah Emmerich, actorul cunoscut pentru poate cel mai bun serial cu spioni al deceniului, The Americans.

Vezi TRAILER

The I-Land
12 septembrie
Trailerul misterios ne face să credem că The I-Land este o promiţătoare combinaţie între Lost şi Black Mirror. Zece oameni se trezesc pe o insulă fără să aibă idee cum au ajuns acolo şi cum s-ar putea reîntoarce printre cei dragi. Să fie I-Land un joc sinistru, cu participanţi condamnaţi la moarte sigură? Sau un experiment VR cu totul dement? Una din replicile din trailer arată că pentru participanţi miza este mai mult decât serioasă: "cine moare în I-Land, moare şi aici (n.r. - probabil în viaţa reală)". Serialul îi resuscitează cariera lui Kate Bosworth şi ne-o arată pe simpatica Natalie Martinez într-un rol principal.

Vezi TRAILER

Unbelievable/De necrezut
13 septembrie
Bazat pe "An Unbelievable Story of Rape", un articol ProPublica laureat cu premiul Pulitzer, serialul o are în centrul atenţiei pe Marie (Kaitlyn Dever), o adolescentă care spune că a fost violată, dar poliţia nu o crede, ba chiar o şi pune sub acuzaţie că a minţit. Rămâne în sarcina a două detective (Toni Collette, Merritt Wever) să investigheze şi să afle adevărul. Serialul promite să exploreze psihologia victimei, într-unul din aspectele cele mai bântuitoare ale unei astfel de traume: ce faci atunci când întreaga societate pare să fie indiferentă la suferinţa ta.

Vezi TRAILER

Tall Girl/Fata înaltă
13 septembrie
Nu există lună în care Netflix să nu ofere un "feel good movie", poate prin nimic original, dar numai bun pentru o seară relaxantă acasă cu familia sau prietenii. Tall Girl, povestea unei eleve de liceu de aproape 1.90 metri înălţime, explorează provocarea de a fi altfel, mai ales la o vârstă când pentru mulţi dintre noi principalul ţel este să trecem neobservaţi. Ava Michelle, interpreta eroinei, are exact înălţimea acesteia şi s-a confruntat cu situaţii similare în timpul adolescenţei.

Vezi TRAILER

Criminal
20 septembrie
Acest serial poliţist are o structură neaşteptată, fiind realizat în patru ţări, în patru limbi şi cu patru echipe diferite. Conceptul pune în aceeaşi încăpere cel puţin un poliţist şi cel puţin un suspect, interogatoriile putând schimba deznodământul unor cazuri notorii. Chiar dacă în acest moment nu ştim foarte bine cum vom putea consuma serialul, proiectul a atras câţiva dintre cei mai cunoscuţi actori din Marea Britanie (David Tennant, Hayley Atwell), Franţa (Jérémie Renier), Germania (Nina Hoss) şi Spania (Inma Cuesta). Criminal a fost deja comparat cu excelentul serial BBC1 Line of Duty, multe dintre cele mai tensionate secvenţe ale acestuia fiind cele de interogatoriu.

Vezi TRAILER

October Faction
26 septembrie
Serial supranatural şi horror, October Faction se bazează pe seria de benzi desenate cu acelaşi nume realizată de Steve Niles (30 Days of Night, Spawn: The Dark Ages, Simon Dark) şi are în centrul atenţiei un cuplu de vânători de monştri care se întoarce în oraşul natal cu copiii adolescenţi. Adaptarea la stilul de viaţă de suburbie va fi cu atât mai dificilă cu cât familia are strânse legături cu vrăjitoria. Evident, trecutul tumultuos al familiei nu va întârzia să producă probleme şi nici noii vecini nu sunt atât de primitori cum par la prima vedere.

*nu exista trailer publicat

In the Shadow of the Moon/În umbra lunii
27 septembrie
Un thriller supranatural, acest lungmetraj îi are în rolurile principale pe Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman şi Michael C. Hall. Povestea începe în 1988, când un poliţist devine obsedat de cazul unui criminal în serie care ucide o dată la nouă ani. Doar că poliţistul îşi va da curând seama că diverse aspecte ale crimelor desfid orice explicaţie ştiinţifică, această descoperire aruncându-l într-un macabru dans al răsturnărilor de situaţie cu asasinul. Până acum Netflix nu a făcut public niciun trailer al noului thriller.

*nu exista trailer publicat

The Politician/Politicianul
27 septembrie
Cinemagia are o relaţie extrem de bizară cu Ryan Murphy, mai toate proiectele sale (Glee, American Horror Story, Feud, Pose sau, Doamne fereşte, Scream Queens) nereuşind să ne implice astfel încât să ajungem la zi cu ele, în ciuda unor merite evidente. Să stea lucrurile altfel cu The Politician? Cert este că proiectul are un potenţial satiric excelent, cu un protagonist, Playton Hobart (Ben Platt), obsedat să devină preşedintele Statele Unite, deşi este încă la liceu. Dacă e să ne luăm după trailer, Murphy este hotărât să dea de pământ cu rateurile şi marile teme ale politicii americane, distorsionându-le în cheie comică în complet imprevizibilul context social al unui liceu plin de elevi de bani gata.

Vezi TRAILER

The Good Place - sezonul 4
27 septembrie
Nu am reuşit până acum să scriem o cronică pentru acest serial original şi multipremiat care i-a consolidat  creatorului Michael Schur poziţia în topul celor mai bine plătiţi şi doriţi cineaşti de la Hollywood (detalii aici). The Good Place categoric nu este pe gustul tuturor, dar îi poate captiva pe mulţi cu umorul inteligent, povestea imprevizibilă, dar şi dăruirea cu care discută teme mai relevante.

Vezi TRAILER
Un produs Blogger.