Efectul coronavirus: filmul „Contagion”, printre cele mai urmărite producţii Warner, la 9 ani de la premieră


Pelicula „Contagion: Pericol nevăzut”, de Steven Soderbergh, este printre cele mai urmărite producţii Warner, la 9 ani de la premieră. Thrillerul care urmăreşte declanşarea unei   epidemii a revenit în atenţia publicului pe fondul îngrijorării legate de răspândirea noului coronavirus.

Filmul regizat de Steven Soderbergh în 2011, „Contagion: Pericol nevăzut”, a reapărut în clasamentele de vizionări în luna ianuarie, odată cu declanşarea epidemiei cu noul coronavirus în afara   Chinei. După o lună, pelicula este a doua cea mai vizionată producţie Warner Bros în 2020.

Nu încercăm să speriem spectatorii că o să moară toată lumea”, spune producătorul peliculei, Michael Shamberg, care a completat „Vrem doar să îi speriem pe oameni cu ideea că poţi să faci ceva”.

Scenariul peliculei a fost scris de Scott Z. Burns, insistând atât asupra detaliilor ştiinţifice legate de o epidemie, cât şi asupra reacţiei publicului. Cel de-al doilea aspect este foarte   relevant astăzi, consideră Shamberg. Partea de panică este descrisă detaliat. Personajul interpretat de Jude Law este unul dintre adepţii teoriilor conspiraţiei care profită de pe urma izbucnirii   epidemiei.

Un produs Blogger.