Natalia Gordienko va reprezenta Republica Moldova cu piesa "Prison"


Republica Moldova şi-a ales învingătoarea Finalei Naţionale Eurovision. E vorba despre Natalia Gordienko, care a cântat piesa "Prison" la Finala vecinilor de peste Prut. Vă invităm să aflaţi mai multe despre artistă în articol.

Cântăreaţa din Republica Moldova a câştigat etapa finală a concursului "O Melodie Pentru Europa", urmând a cânta "Prison" în a doua semifinală Eurovision 2020 de pe 14 mai. 20 de artişti şi formaţii au participa la finală, unii dintre ei figuri familiare care au mai reprezentat Moldova şi în trecut. De altfel şi Natalia Gordienko a mai participat la Eurovision, în 2006, în duet.

Natalia Gordienko a fost solista trupei Millennium, care s-a clasat în 2005 pe locul 3 la selecţia naţională Eurovision. La un an după artistă cânta piesa "Together" cu Arsenium din O-Zone şi se clasă pe locul 20 în finală. Pentru succesul artistic muziciana a fost distinsă cu titlul de "Artist emerit al Republicii Moldova” prin Decretul Președintelui Republicii Moldova. A devenit şi cel mai tânăr artist care a primit acest premiu.

Natalia a studiat pianul timp de 7 ani şi a cochetat cu show-urile de talente de la 10 ani. Artista a urmat Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi a fost DJ într-un proiect numit "Star DJ" în 2009, câştigând premiul I. În 2010 lansa primul său album, "Time" urmat de LP-ul "Cununa de flori" în 2011. Tânăra de 32 de ani are şi o medalie de aur câştigată în Los Angeles pentru "Vocea Anului 2008".

Anul trecut Republica Moldova a fost reprezentată de Anna Odobescu şi nu a reuşit să se califice în finală.

Eurovision 2020 are loc în Rotterdam, ajungând la ediţia cu numărul 65. Va include două semifinale, organizate pe 12 şi 14 mai, iar finala va fi pe 16 mai. România va fi reprezentată la concurs de Roxen, cu piesa "Alcohol You", aleasa după selecţia juraţilor şi publicului la finala organizată la Buzău pe 1 martie.

Un produs Blogger.