Emil Boc: puțin probabil să mai aibă loc UNTOLD


Clujul găzduiește cele mai cunoscute festivaluri ale României, de notorietate internațională, printre care UNTOLD, Electric Castle sau TIFF, evenimente majore care stau sub semnul anulării, din pricina epidemiei de Covid-19. Emil Boc a spus că este puțin probabil ca aceste evenimente să mai aibă loc anul acesta.

Directorul Festivalului Internațional de Film „Transilvania” (TIFF), Tudor Giurgiu, a precizat că insistă totuși ca evenimentul să se desfășoare, undeva spre finele lunii iulie, început de august, în funcție de cum va evolua epidemia de Coronavirus. Festivalul era programat pentru 29 mai, dar a fost suspendat.

Ne dorim să-l  organizăm, cred că e important, chiar dacă va fi o ediție de amploare mai mică”, a spus Tudor Giurgiu în cadrul unei emisiuni la Digi24.

De cealaltă parte, primarul Clujului, Emil Boc, s-a arătat reținut în avansa un calendar pentru marile evenimente ale Clujului. Boc a spus că privește spre celelalte țări europene care toate au luat decizia de a amâna evenimentele majore cu public pentru anul viitor.

În ce ne privește depinde totul de cum va arăta, după 15 mai, situația epidemiologică. Suntem conștienți că este un risc major pentru răspândirea virusului, de aceea e posibil ca aceste evenimente să nu se mai desfășoare. UNTOLD și Electric Castle nu au fost încă anulate, dar așa cum am spus, totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în 15 mai”, a comentat Boc pentru Digi24.

Edilul Clujului a mai spus că unele țări precum Danemarca, Italia, Belgia sau Suedia au luat măsuri serioase pentru a sprijini financiar industria culturală și de divertisment, având în vedere că acest sector se confruntă, în acest moment, cu pierderi de milioane de euro.

În cazul unor festivaluri din alte țări s-a luat decizia amânarea lor pentru anul viitor, autoritățile dispunând ca biletele să poată fi reutilizate. În felul acesta, organizatorii nu trebuie să returneze/ramburseze biletele, pentru că ei sunt oricum afectați de pierderi semnificative și trebuie găsite niște măsuri pentru a fi sprijiniți”, a comentat Boc.

În opinia edilului clujean, festivalurile nu trebuie tratate ca „o cenușăreasă”, pentru că produc venituri importante, „fiind sursă semnificativă pentru PIB-ul României”.

E putin probabil să mai aibă loc un festival ca Untold, dar subliniez că autoritățile trebuie să vină cu măsuri ca formă de sprijn pentru această industrie care oferă locuri de muncă. Industria aceasta e o sursă importantă pentru PIB. Din fonduri europene se poate asigura sprijn pentru susținerea acestui sector important”, a conchis Boc.
Un produs Blogger.