(P) Muzică, filme și #dordeTIFF


Într-un an obișnut, astăzi am fi deschis TIFF 2020 și ne-am fi reîntâlnit pentru a 19-a oară în Piața Unirii din Cluj, unde v-am fi urat un bun venit din toată inima. Poate v-am fi anunțat și că e nevoie de pelerine, fiindcă urmează să plouă puțin. V-am fi arătat și ce mai fac colegii noștri, de la cei din Unirii, la cei de la Bonțida, care ar fi pregătit un weekend de poveste. Și ar fi urmat 10 zile de neuitat.

Dar cum întâlnirea noastră s-a amânat un pic, venim cu mici cadouri către voi, acasă: un weekend cu filme bune pe TIFF Unlimited, un nou episod InspiraTIFF și goodies cu #dordeTIFF din shop.tiff.ro. 

Music & Love: CineLatino Weekend                                                      30-31 mai
Sâmbătă, 30 mai, 21.00
Chavela
Regia: Catherine Gund, Daresha Kyi
Portretul fascinant al unei vieți tumultoase. De-a lungul unei extraordinare călătorii, care a început pe străzile din Costa Rica, Chavela Vargas a devenit o emblemă a Mexicului, iubită pentru patosul și profunzimea muzicii sale. Iată povestea ei de icon rebel, cu momentele ei de grație, dar și cu cele de cădere, cu pasiunile ei, inclusiv relația cu pictorița Frida Kahlo.

Berlinale 2017, Secțiunea What's up, doc?, TIFF 2017
Duminică, 31 mai, 21.00
El Incendio/ The Fire
Regia: Juan Schnitman

Pe ultima sută de metri înaintea de semnarea contractului pentru primul lor apartament, Lucía şi Marcelo scot 100.000 de dolari de la bancă. Semnarea contractului se amână însă pe a doua zi. Următoarele 24 de ore, cu banii ascunși în casă, vor dezvălui adevărata natură a dragostei lor, criza în care se află, dar şi violenţa care zace în interior.

🏆 Trofeul Transilvania, TIFF 2015
Nou pe TIFF Unlimited
Bad Hair/ Pelo malo
Regia: Mariana Rondón
Junior are 9 ani şi un păr cârlionţat, rebel. Vrea să şi-l îndrepte pentru poza din albumul de an, preocupat să arate ca un star pop la modă. Asta deschide un conflict cu mama sa, care simte cum lumea îi fuge de sub picioare când ghicește în fiul ei primele impulsuri homosexuale.

🏆 Trofeul San Sebastian, 2013
Supernova, TIFF 2014

*Disponibil pentru abonați, din 30 mai
"La un moment dat, numele meu era Mister Five. Pentru că, de fiecare dată când mi se cerea să spun ce îmi doresc, spuneam: cinci. Cinci la sută din PIB pentru Educație, nimic altceva..."
 
Mircea Miclea, una dintre cele mai importante voci din educație în România, fost ministru al Educației, continuă seria interviurilor InspiraTIFF cu Mihnea Măruță pe TIFF Unlimited. Dialogul va fi accesibil gratuit pe unlimited.tiff.ro, de oriunde din lume, luni, 1 iunie, de la ora 20.00.
Abonații platformei îl pot viziona oricând. 
Descarcă materiale
Play Unlimited: teatru nou la tine acasă                                    
Marți, 2 iunie, 20.00
Reflection
Regia: Cristina-Andreea Ion
Cu: Cristina-Andreea Ion, Oana Mihaela Cercel, Petru Stratulat, Dragoș Olaru, Andra Mirescu

O poveste impresionantă, lipsită de cuvinte, cu păpuși în mărime naturală și actori. O femeie și un bărbat își trăiesc a doua tinerețe în grădina casei, încercând să treacă peste experiența care i-a înstrăinat. Suferința prezentului reînvie bucuria trecutului.
Bilete, aici.
Joi, 4 iunie, 20.00
Dorian
Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu
Cu: George Albert Costea
Video: Iulia Rugină, Dan Adrian Ionescu, Mizdan, Adrian Câmpean, Alma Cazacu

Spectacolul de dans contemporan se construiește plecând de la o premisă pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. La ora 8.00.

Bilete, aici.
Un produs Blogger.