The Social Dilemma, documentarul considerat mai dur decât un film horror


The Social Dilemma, documentarul care prezintă "partea întunecată" a rețelelor de socializare, trebuie neapărat văzut, desi este tulburător, sunt de părere fanii platformei Netflix.


Filmul analizează modul în care rețelele de socializare ne influențează viața și faptul că foarte putini dintre noi conștientizează că fiecare acțiune de pe internet este monitorizată cu o precizie îngrijorătoare, notează The Mirror.


"Această docu-dramă explorează impactul uman periculos al rețelelor de socializare, iar experții în tehnologie trag semnalul de alarmă asupra propriilor creații", se arată în prezentarea documentarului lansat săptămâna trecută.


Deși fundamental nu aduce elemente noi față de dezvăluirile din presă și din alte documentare despre controlul pe care îl exercită marile companii tehnologice asupra utilizatorilor, The Social Dilemma se remarcă prin mărturiile convingătoare ale celor care au creat aceste "plase informaționale" în care cad miliarde de oameni.


Filmul prezintă mărturiile unor specialiști care au lucrat pentru marile companii de tehnologie, precum Facebook, Pinterest, Google, Twitter, Instagram și altele, și care acum atrag atenția asupra direcției greșite spre care se îndreaptă aceste rețele.


"Ceea ce vreau să știe oamenii e că tot ce fac online este privit, este urmărit. Fiecare acțiune pe care o faci este monitorizată cu atenție și înregistrată", se arată în trailerul documentarului.


"Ceea ce oamenii nu realizează este că există o întreagă echipă de ingineri al căror role este să-ți folosească psihologia împotriva ta. Întotdeauna am simțit că era fundamental o fortă a binelui - acum nu știu dacă mai e așa", spune unul dintre personajele documentarului.


Reacțiile celor care au urmărit filmul sunt pozitive, însă mulți recunosc că acum, după ce au înțeles la ce pericol se expun, au rămas cu un sentiment de teamă. "Trebuie să vezi Dilema Socială pe Netflix. E răvășitor și sincer... te face să te simți murdar. Voi reevalua rețelele de socializare", a scris cineva pe Twitter.


"Deci The Social Dilemma este realitate, nu un episod din Black Mirror?", a scris altcineva.


"The Social Dilemma" este cel mai înfricoșător și mai uimitor lucru pe care l-am văzut vreodată pe Netflix", a concluzionat un alt utilizator.


Alții avertizează, însă, că documentarul are un efect foarte dur: "Nu te uita la The Social Dilemma... îți dă imediat senzația de anxietate. Îmi vine să arunc telefonul. Mă simt înșelat și parcă cineva mă urmărește tot timpul", a scris un utilizator. 


Un produs Blogger.