Olimpiada de la Tokyo 2020. Aur la la dublu vâsle feminin și argint la patru rame fără cârmaci masculin

 

Medalii pentru România la Olimpiada de la Tokyo 2020. Imnul României s-a auzit pentru prima dată noaptea trecută la Olimpiada de la Tokyo. Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au învins fără drept de apel cele cinci adversare din finala probei de 2000 de metri la dublu vâsle, terminând cursa în 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi, ceea ce reprezintă un nou record olimpic pentru această probă.


Cele două canotoare din România s-au clasat pe primul loc atât în calificări, cât și în semifinală. Aceasta este prima medalie de aur pentru țara noastră, în această probă, după cu 37 de ani, precedenta fiind câștigată în 1984.


Echipajul format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au cucerit cea de-a doua medalie pentru canotajul românesc la Tokyo 2020, argintul în proba masculină de patru rame.Sportivii români rataseră inițial calificarea în semifinalele probei, dar au acces în finală în cursa de recalificare, terminând cursa pe primul loc. Barca României, plecată de pe culoarul 1, a trecut a doua la 500 de metri, devansată de echipajul Australiei. La 1.000 de metri, România ocupa locul 3, fiind depășită de Australia și Marea Britanie. Cu 500 de metri înainte de final, barca României era în luptă cu Marea Britanie, tot pe locul 3, iar linia de finish i-a găsit pe locul 2, în spatele Australiei.


Performanța este cu atât mai notabilă cu cât este pentru prima data după 20 de ani când reprezentanții Marii Britanii au ratat aurul olimpic în această probă.


Ana Maria Popescu obținuse prima medalie


Prima medalie a României la Olimpiada de la Tokyo fusese obținută de Ana Maria Popescu. Spadasina a cucerit argintul în proba feminină individuală la capătul unei finale de infarct pierdută la limită, 10-11, în fața chinezoaicei Yiwen Sun.


foto: COSR
Un produs Blogger.